Spielberg's 'Vengeance' in december

Steven Spielberg verfilmt deze zomer zijn filmproject over het waargebeurde gijzelingsdrama tijdens de Olympische Spelen in München in 1972. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het is de bedoeling de film, die eerder de titel Vengeance heeft meegekregen, op 23 december in de Amerikaanse bioscopen uit te brengen. Op deze manier kan de film meedingen naar de Oscar.

De regisseur zou de film in eerste instantie vorig jaar maken en het casten was al begonnen. Spielberg besloot echter toneelschrijver Tony Kushner in te schakelen om het script te herschrijven. Spielberg's filmproject War of the Worlds kreeg daarna voorrang.

De cast van Vengeance bestaat onder voorbehoud uit Troy-acteur Eric Bana, de Brit Daniel Craig en Marie-Josée Croze. De film gaat over de terroristische aanval op Israëlische atleten tijdens de Spelen in München. De aanval mislukte en de terroristen namen een aantal sporters in gijzeling.

Na deze film wil Spielberg het vierde deel van Indiana Jones maken en een film over Charles Lindbergh. War of the Worlds gaat op 29 juni wereldwijd in première.



NieuwsFilm

meest populair