Quentin Tarantino heeft nooit in de gevangenis gezeten

Quentin Tarantino heeft nooit in de gevangenis gezeten

Naar eigen zeggen weet hij maar al te goed hoe het is om bang te zijn voor de politie.

Quentin Tarantino claimt al jarenlang dat hij in zijn jongere jaren een tijd in de gevangenis van Los Angeles heeft gezeten. Er is alleen één probleem: volgens de database van de LA County Sherriff's Department is hij niet in het systeem terug te vinden. Volgens de autoriteiten heeft de regisseur dus nooit in de cel gezeten.

"Toen ik rond de 20 jaar oud was, was ik vrij blut. En ik was ook best bang voor de politie. Vaak genoeg werd ik gepakt voor dingen die ik heb gedaan. Meerdere keren heb ik niet betaald, maar daardoor moest ik wel acht dagen de gevangenis in," vertelde de regisseur even geleden in een interview.



The New York Post is een week bezig geweest met bellen en e-mailen naar de agent en advocaat van Quentin, maar helaas zonder succes. Het nieuws komt slecht uit voor de 52-jarige regisseur, die in oktober een toespraak heeft gegeven tijdens een demonstratie tegen politiegeweld. De demonstratie vroeg om gerechtigheid voor mensen die zijn gedood door agenten en de regisseur wist naar eigen zeggen maar al te goed hoe het is om bang te zijn voor politie.

In 2009 zei Tarantino nog: "Ik was best enthousiast toen ik voor het eerst naar de gevangenis ging en ik leerde daar wat goede dialogen."

NieuwsFilm

meest populair