Sommers filmt 'Magic Kingdom'

Stephen Sommers, de regisseur van de beide Mummy-films, is door Universal Pictures gevraagd de boekverfilming van Magic kingdom for sale te regisseren. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het scriptschrijversduo Lowell Ganz en Babaloo Mandel, bekend van Splash en City slickers, gaat de bioscoopversie bewerken.

Het zou voor Sommers de eerste keer zijn dat hij een film maakt waarvan hij niet zelf het verhaal heeft geschreven. "Normaalgesproken heb ik alles wat ik regisseer zelf geschreven. Ik verheug me er al op om tegen Lowell en Babaloo te zeggen: 'Zoeken jullie het maar uit'."

'Kingdom', gebaseerd op de fantasieromans van Terry Brooks, gaat over een advocaat en zijn twee kinderen. De raadsman zegt zijn baan op om een 'magisch koninkrijk' te kunnen kopen. Wanneer ze het koninkrijk in bezit hebben, blijkt het rijkje één grote chaos te zijn. "Je zou denken dat het fantastisch zou zijn je eigen magische rijk te bezitten, maar het kan ook helemaal in het honderd lopen", verklaart Sommers. Het zesde boek uit de fantasiereeks verschijnt volgend jaar.

Stephen Sommers schrijft momenteel het scenario voor zijn eigen versie van de film over de sciencefictionheld Flash Gordon.



NieuwsFilm

meest populair