Francis Ford Coppola- jury maakt historische beslissing in Marrakech

Francis Ford Coppola- jury maakt historische beslissing in Marrakech

De jury besloot niet een film van de competitie van het festival te eren, maar elke film die genomineerd was.

In een historische beslissing gaf de jury onder leiding van Francis Ford Coppola bij het Marrakech Film Festival haar juryprijs, en daarmee de op een na hoogste onderscheiding, aan alle 15 films in de competitie.

Coppola was zichtbaar ontroerd toen hij de speciale aankondiging maakte. De zet kwam compleet onverwacht, maar paste wel in de sfeer van het festival waarin juist de samenhorigheid erg werd benadrukt. "De jury van dit jaar, is voor de cinema zelf," zei Coppola over de beslissing.

Coppola zei ook dat elk doel kan worden bereikt door mensen als ze samenwerken en dat met dit in gedachten, de jury deze opmerkelijke en volgens de regisseur 'nieuwe en verse' beslissing maakte.

De hoofdprijs van het festival, de Golden Star Festival Grand Prize, werd wel aan een film uitgereikt namelijk Very Big Shot van de Libanese Mir-Jean Bou Chaaya. Verder werd Gunnar Jonsson gekozen tot beste acteur voor zijn rol in het IJslandse Virgin Mountain en werd de Belgische Galatea Bellugi uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol in Keeper.



NieuwsFilm

meest populair