Jomanda the Movie geneest publiek

Oranjegek en voormalig politiek leider van de 'Feestpartij' Johan Vlemmix heeft samen met medium Jomanda een zogenaamde 'healing movie' gemaakt. De première is volgende week vrijdag in het Rembrandt Theater in Eindhoven. Hoewel de oorspronkelijke titel Geloof, Hoop en Liefde luidt, spreekt Vlemmix liever van Jomanda the Movie.

Vlemmix kwam op het idee tijdens het maken van een documentaire over het medium, zo lezen we op SiteCast. Hij schoot zelf natuurbeelden in Frankrijk en componist Hans van Hemert voorzag deze van muziek. Volgens de componist had hij nog muziek liggen die "perfect bij haar stem paste." Jomanda sprak vervolgens teksten in.

Liefde, angst, incest, geloof, hoop, eigenwaarde en de wereld zijn de thema's die door de film worden behandeld. Volgens Jomanda moeten haar teksten een bewustwordingsproces op gang brengen bij de kijker. "Ik hoef daar niet fysiek voor aanwezig te zijn. Ik heb via de radio wonderen in de huiskamer verricht en hoop dat dat nu ook weer gaat gebeuren." Ook Vlemmix meent dat zijn film mensen kan helpen. "Ik ben zelf hyperactief en als ik de film kijk, word ik rustig. Dat zegt toch wel wat?"

Of Jomanda the Movie ook in de bioscopen gaat draaien is nog niet bekend. Wel verschijnt de film volgende week op dvd.



NieuwsFilm

meest populair