Leonardo DiCaprio is niet door een beer verkracht

Leonardo DiCaprio is niet door een beer verkracht

Dat moet Fox helaas publiekelijk melden, nadat iemand valse geruchten verspreidt omtrent 'The Revenant.'

Hoewel The Revenant van regisseur Alejandro González Iñárritu bij ons pas eind januari uitkomt, mogen de filmkijkers in de VS al op de eerste kerstdag plaatsnemen. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het overlevingsdrama, met rollen voor Leonardo DiCaprio en Tom Hardy, momenteel solide reacties vergaart, waaronder voor het filmwerk en het acteerspel. Er is echter ook de site Drudge Report van Matt Drudge die op dinsdag iets mafs schreef.

Namelijk dat de film "een schokkende scène bevat waarin een wilde beer Leo DiCaprio verkracht!" Het specifieke moment zou controversieel zijn en volgens Drudge waren er mensen die als een pijl uit de boog de zaal verlieten, ook zou de prent zeer gewelddadig zijn. Drudge vervolgt: "De beer draait Leo om en duwt en duwt. Hij wordt verkracht, twee keer!"

Niet iedereen geloofde de bovengenoemde website, waaronder diverse journalisten. Het vertelsel is inmiddels echter zo uit de hand gelopen dat 20th Century Fox (die de film uitbrengt) zich genoodzaakt voelde om het verhaal recht te zetten. "Voor eenieder die de film gezien heeft en het volgende kan bevestigen: de beer in de film is een vrouwtje dat Hugh Glass aanvalt omdat ze vindt dat hij mogelijk een bedreiging vormt voor haar welpen. Er is overduidelijk geen verkrachtingsscène met een beer."

In The Revenant speelt DiCaprio een avonturier/pelsjager die terug naar de beschaving tracht te komen, nadat hij door zijn compagnons voor dood achtergelaten wordt. Uiteraard wil Glass, indien dat mogelijk is, wraak nemen op zijn oude maten. De beer, door de makers Judy benoemd, komt volledig uit de computer.



NieuwsFilm

meest populair