Volledige cast terug voor 'Trainspotting 2'

Volledige cast terug voor 'Trainspotting 2'

En de opvolger op de klassieker uit 1996 verschijnt in 2017.

Ergens in 2017, ruim 20 jaar na de release van het origineel, zal het vervolg Trainspotting 2 in de bioscoop verschijnen. Ook is bekend dat de complete cast terug zal keren in de film van Danny Boyle. Dit onthulde TriStar Pictures.

"Het is 20 jaar terug dat we kennismaakten met deze personages en John Hodge's script weet op een briljante wijze te vertellen wat er met hem - en met ons - is gebeurd tijdens de tussenliggende jaren," aldus regisseur Boyle. "We zijn Tom en Hannah [van TriStar] dankbaar voor hun support en we kunnen niet wachten om te gaan starten."

De terugkerende cast bestaat uit minimaal Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner en Robert Carlyle als respectievelijk Renton, Sick Boy, Spud en Begbie. De opnames moeten in de lente van 2016 starten.

Het origineel uit 1996 staat nog altijd op #155 van de IMDb Top 250 en noteert een prima 89% op Rotten Tomatoes. Bij een budget van ruim $2 miljoen werd er zo'n $72,0 miljoen opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Na Shallow Grave betekende Trainspotting de definitieve doorbraak voor Boyle. Later leverde hij films af als 28 Days Later, Sunshine, Slumdog Millionaire, 127 Hours en Steve Jobs.



NieuwsFilm

meest populair