Film over komediant Phil Hartman in de maak

Film over komediant Phil Hartman in de maak

Een succesvolle grappenmaker die akelig aan zijn einde kwam.

Beverly Hills, 90210-acteur Jason Priestley heeft de taak gekregen om de biografische film over wijlen Phil Hartman te regisseren. De Canadees-Amerikaanse komediant zal gespeeld worden door Daran Norris, die gedurende zijn carrière vooral veel stemwerk afgeleverd heeft. Waaronder voor videospellen, animatieseries, anime's en films. Priestley gaf dan ook aan dat Norris daarom in aanmerking kwam.

Phil Hartman is voornamelijk bekend vanwege zijn bijdrage aan Saturday Night Live, waarvoor hij van 1986 t/m 1994 werkte. Daarnaast bezat hij ook een bijrol in de sitcom NewsRadio. Met stemwerk was Hartman ook niet onbekend, voor de populaire animatieserie The Simpsons sprak hij diverse karakters in. De bekendste is Troy McClure.

Zeventien jaar geleden, in 1998, overleed de komediant op naargeestige wijze. Zijn vrouw, Brynn, vermoordde hem in zijn slaap met een pistool. De twee zouden voorheen ruzie hebben gehad over het drugsgebruik van Brynn. Na de doodslag sloot ze zich in de badkamer op en pleegde zelfmoord. Brynn zou onder invloed van cocaïne zijn geweest. Samen lieten ze twee kinderen achter.

De biopic bezit ook al een titel: Nice Guy Phil. Tyler Levine van Carousel Pictures zal de onderneming produceren. Telefilm Canada en Cogeco Fund treden op als geldschieters. Levine onthulde dat de film zowel de komische als de emotionele uitdagingen van Hartman zal behandelen. "Komedianten zijn notoire, gecompliceerde mensen en Phil was geen uitzondering," vertelt Levine. "Iedereen die hem kende zegt dat hij de vriendelijkste man was die ze ooit hebben ontmoeten."

NieuwsFilm

meest populair