'Scarface'- en 'Independence Day'-acteur Robert Loggia overleden

'Scarface'- en 'Independence Day'-acteur Robert Loggia overleden

De Oscar-genomineerde acteur werd 85 jaar oud.

De doorgewinterde karakteracteur Robert Loggia is gisteren op 85-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Loggia vocht al vijf jaar tegen Alzheimer en laat zijn vrouw Audrey (met wie hij meer dan 30 jaar was getrouwd), drie kinderen en een stiefkind achter.

Loggia speelde zijn eerste filmrollen aan het einde van de jaren '50 en was zelfs dit jaar nog te zien in de Canadese horrorfilm Sicilian Vampire. In 1986 werd hij ook door zijn collega's in de filmindustrie erkend met een Oscar-nominatie, die hij kreeg voor zijn rol in de rechtbank-thriller Jagged Edge naast Glenn Close en Jeff Bridges. Ook werd hij genomineerd voor een Emmy als hoofdrolspeler in de detective-serie Mancuso, F.B.I..

Naast de eerder genoemde rollen speelde hij ook belangrijke rollen in films zoals Big, Scarface, Independence Day, A Woman Called Golda, Prizzi's Honor, Lost Highway, Psycho II, Necessary Roughness, Smila's Sense of Snow, The Marrying Man, Armed and Dangerous, Over the Top, Bad Girls, Hot Pursuit, Triumph of the Spirit, Disney's Oliver & Company, The Ninth Configuration en drie Pink Panther-films.

Loggia was ook in veel tv-series te zien, waarvan de bekendste ongetwijfeld HBO's The Sopranos was. Hij ontving daarnaast een Emmy-nominatie voor een gastrol in Malcolm in the Middle en speelde rollen in The Rockford Files, The Untouchables, Columbo, Gunsmoke, Charlie's Angels, Frasier, Hawaii Five-O, Kojak, Starsky and Hutch, Little House on the Prairie, Rawhide en Voyage to the Bottom of the Sea.



NieuwsFilm

meest populair