Algemeen

Lawrence Kasdan: ''Star Wars: Episode VIII wordt een vreemde film''

En welke schurk keert zeker weten terug in het achtste deel?

door Zilko Tarici om 15:36 in Algemeen
Lawrence Kasdan, scenarist van The Empire Strikes Back, Return of the Jedi en nu The Force Awakens liet tijdens een interview met The Los Angeles Times dat het Star Wars-universum in het achtste deel waarschijnlijk een stuk vreemder gaat worden:

''Deze nieuwe films worden allemaal erg verschillend. [Episode VIII-regisseur] Rian Johnson is een vriend van mij en hij gaat er iets vreemds van maken. Als je Rians vorige films hebt gezien, dan weet je dat ons iets te wachten staat dat we nog niet eerder in het Star Wars-universum hebben gezien. J.J., Rian en [Episode IX-regisseur] Colin Trevorrow zijn drie totaal verschillende personen. Deze films gebruiken de Star Wars-saga als basis, maar zullen qua toon van elkaar verschillen. En dan gaan Phil Lord en Chris Miller ook nog eens een Han Solo-film maken, waarvan ik helemaal niet weet wat we ervan moeten verwachten... en ik schrijf nota bene het script van die film!''

Naast Kasdans opmerkingen over het achtste deel van de franchise, zijn we er ook achter gekomen dat één schurk uit The Force Awakens in ieder geval zeker weten zal terugkeren; namelijk Gwendoline Christie's Captain Phasma. Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy gaf (wederom) aan The Los Angeles Times aan dat ze grootse plannen heeft voor de chromen Stormtrooper:

''Ze is een belangrijk personage, een schurk zoals je die wilt zien.''

Regisseur J.J. Abrams liet daarnaast weten dat Christie's acteerprestatie als Phasma zijn favoriete in de film is:

''Ik kan alleen maar zeggen dat Gwendoline Christie mijn favoriet is. Ze speelt haar rol geweldig, en dat in ee dergelijk kostuum. Het is geweldig om met haar te werken. Ik ben blij dat we een personage dat visueel zo doeltreffend is, want ze verdient het.''

Star Wars: Episode VIII draait vanaf mei 2017 in de Nederlandse bioscopen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

Rian Johnson vind ik een interessante regisseur, al is dat niet persé te danken aan zijn film die het meest bekend is bij het grote publiek, Looper. Die vond ik wisselvallig. Met name de laatste akte vond ik niet ijzersterk. Enkele van zijn eerdere films en een aantal ijzersterke afleveringen van Breaking Bad laten echter zien dat hij over veel talent beschikt en eigenzinnig durft te zijn. Een franchise als Star Wars mag dat best hebben. Irvin Kershner regisseerde ook met name intieme independent films voor hij The Empire Strikes Back ging doen en dat resulteerde in iets moois, al is het altijd appels met peren vergelijken. Het minste vertrouwen heb ik in Colin Trevorrow. Jurassic World was in mijn ogen een tamelijk flauwe, risicoloze film. Weliswaar met genoeg spektakel om nog te vermaken, maar alsnog met veel te veel CG, saaie personages en ongeloofwaardige plotelementen. Zonde dat hij dan degene is die deze nieuwe trilogie gaat afsluiten.

schrader

Avatar

Als Johnson net zoiets klaarspeelt met Episode VIII als met BB episode "Ozymandias" dan denk ik dat dit wel eens een van de meest briljante films ooit kan worden.

JamesBond

Avatar

schrader "Als Johnson net zoiets klaarspeelt met Episode VIII als met BB episode "Ozymandias" dan denk ik dat dit wel eens een van de meest briljante films ooit kan worden."


Beste. 'Breaking Bad' episode. Ever! :W :W :W

benjamin

Avatar

JamesBond "Beste. 'Breaking Bad' episode. Ever! :W :W :W"
Misschien wel beste aflevering van een tv-serie ooit.

JamesBond

Avatar

benjamin "Misschien wel beste aflevering van een tv-serie ooit."


Bold statement, but can't say I disagree! Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Heb BB gezien maar ken de afleveringen niet bij naam. Hij was dus in ieder geval niet de persoon die de aflevering met de vlieg gemaakt heeft :P

JamesBond

Avatar

Frietgezicht "Hij was dus in ieder geval niet de persoon die de aflevering met de vlieg gemaakt heeft :P"


Haha, 'Fly' is ook door Rian Johnson geregisseerd ;) 'Ozymandias' is de aflevering waarin Hank doodgaat

NieuwsFilm

meest populair