Kurt Russell over Tarantino, zijn vreugdevolle relatie en geforceerde seksscènes

Kurt Russell over Tarantino, zijn vreugdevolle relatie en geforceerde seksscènes

Wanneer gevraagd is de beste man een open boek.

Binnenkort is het weer tijd voor een nieuwe Quentin Tarantino. The Hateful Eight komt in januari namelijk uit en dat betekent dat men niet enkel van Tarantino-achtige karakters kan genieten, maar ook van de cast die hij herhaaldelijk in zijn hoek krijgt. Kurt Russell, die al eerder met de regisseur werkte (zie Death Proof) is één van die acteurs. In gesprek met Details onthulde de 64-jarige Amerikaan enkele vermakelijke zaken over zijn carrière en persoonlijk leven.

Zoals boven vermeld hebben de twee bekendheden tweemaal toe samengewerkt. De werkervaringen hebben voor Russell wat meer inzicht opgeleverd over de werkwijze van Tarantino. "Soms is hij zo opgetogen wanneer hij iets goeds wil doen, dat wanneer het anders uitpakt en mensen met hun verantwoordelijkheden tekort schieten, hij van streek raakt. Zoals: 'Wat is er aan de hand met deze bemanning? Ik heb elke verdomde piraat op deze boot specifiek geselecteerd. We gaan plunderen en roven, en nu slapen jullie?' De meeste mensen voelen zich net als Quentin wanneer ze aan één van zijn films werken. Hij houdt zoveel van wat hij doet, dat het aanstekelijk is."

Russell bemoeit zich bijwijlen ook graag met zijn personages. In het geval van zijn John 'The Hangman' Ruth was vooral Tarantino degene die besloot hoe hij eruit kwam te zien. Over een ander karakter had Russell wel controle. "De met bont gevoerde jas en de grote snor waren Quentins werk. Het is een machtige uitstraling, een snor die een man draagt. Ik heb veel in zijn verschijning gegoten. Voor 'Escape From New York' werkte ik met een designer aan Snake Plissken. Ik vond het ooglapje een goed idee, zodat er altijd een lichte pijn in zijn oog te zien was. Ik herinner me dat we in de nacht filmden, in 1980 te St. Louis. Ik liep om een hoek heen en er waren vier gasten die niet wisten dat we een film opnamen. Ze zagen me en zeiden: 'Wow! Rustig aan, man!' Ik stond daar alleen maar, hen aankijkend, en ze liepen de andere kant op!"

Voor Hollywood is de relatie die Russell met zijn vriendin Goldie Hawn deelt een opvallende, omdat ze al sinds 1983 bij elkaar zijn. Dat vindt de Thing-acteur maar overdreven. "Er zijn genoeg mensen in deze stad die al lang bij elkaar zijn. Goldie en ik, wij zijn net als ieder ander. Er zijn tijden dat we teleurgesteld, boos, gedesillusioneerd en woedend zijn, maar ook liefhebbend, lachend en genietend van plezier. Tweeëndertig jaren zijn voorbij gegaan en we leven nog altijd ons leven. Er is geen geheim, geen hulpboek dat je kan lezen."

Niet elke acteur of actrice ziet bepaalde scènes graag in zijn rooster staan, voor Russell zijn dat de erotische. Hoewel hij er enkele achter de rug heeft, gaven ze hem voornamelijk een slecht gevoel. "Ik sprak met Taylor Hackford over 'An Officer and a Gentleman'. We discussieerden over de seksscènes. Hij wilde 'veel verder gaan dan wat gangbaar is.' Dat was voor mij genoeg om 'nee' te zeggen. Gedurende mijn carrière heb ik een aantal scènes gedaan waarin seksualiteit voorkwam, en het voegde altijd wat aan het verhaal toe. In die film vond ik dat niet, ze wilden je enkel laten weten dat mensen graag wippen. Mijn probleem daarmee is dat iedereen weet dat je het vervalst. Zo werk ik nou eenmaal niet. Nep-wippen is zwaar. Ik deed het eens, in 'Unlawful Entry.' Een perfecte titel!"



NieuwsFilm

meest populair