Algemeen

Ethan Hawke gecast in Luc Bessons epische sci-fi 'Valerian'

De gigantische film zal zo'n 180 miljoen dollar kosten.

door Zilko Tarici om 18:20 in Algemeen
Ethan Hawke is het nieuwste castlid van Luc Bessons 3D sciencefiction-epos Valerian, dat gemaakt wordt door Europa Corp. De film draagt een enorm budget van 180 miljoen dollar en is gebaseerd op de Franse graphic novel-reeks van Pierre Christin en Jean-Claude Mezieres uit 1967.

Dane DeHaan en Cara Delevingne werden onlangs nog gecast als de hoofdpersonages in deze verfilming van Pierre Christin en Jean-Claude Mezieres' graphic novels, die gaan over de mensheid die in de 28e eeuw tijdreizen ontdekt en agenten erop terugstuurt in de tijd om de geschiedenis te beschermen.

Het is nog onbekend welke rol Hawke precies zal spelen in de film. Onlangs werden ook Rihanna en Clive Owen gecast in de film. Valerian moet onze bioscopen bereiken in juli 2017.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DeMuizenkoning

Avatar

180 miljoen en wel een interessant verhaal, maar klinkt toch allemaal wel wat 'risky'; Luc Besson heeft (volgens mij) sinds 'Taken' van 2008 niet meer echt een goede film geleverd, en ook de casting voor zo'n groot project als deze is in mijn ogen niet echt geweldig...

Ed Crane

Avatar

Valerian, heb ik geloof ik nog wel een paar deeltjes van liggen. Geinig, maar beter gaan ze de echte Franse meesterwerken verfilmen, zoals De Incal of de Metabaronnen.

Decepticon

Avatar

Klink idd interessant en kan wel wat worden, hij heeft iig een topcast bij elkaar.
Lucy was ook een goede en ook nog eens een originele film, waar ik weliswaar wel een iets andere film verwachtte, maar het was alsnog een goede film.
De laatste goede of beter gezegd bekende film die hij ook daadwerkelijk heeft geregisserd, was Malavita uit 2013, daarvoor The Fifth Element.

Taken en veel andere bekende titels als de Transporter films heeft hij niet geregisseerd. De Taxi franchise, Transporter franchise, Taken franchise, Kiss of the Dragon, Colombiana, District B13 1 & 2 + de remake Brick Mansions, From Paris With Love, allemaal bekend schrijfwerk van Besson.
Hij heeft dus grotendeel (bekend) schrijfwerk geleverd en deels ook wel goed schrijfwerk.

bigmichiel

Avatar

Hmm, alleen maar matige acteurs en dan dat gedrocht van een Rihanna wat totaal niet kan acteren. Nee, ik voorspel een flop. Zal hem zelf sowieso overslaan.

SeanDeNiro

Avatar

Rihanna is nou net een naam die ik niet wil lezen.

eltorro

Avatar

Klinkt een beetje als Ethan Hawke zijn vorige top filmT+)

M0vieFreak

Avatar

Goede cast, ben er benieuwd naar, kan een goede film worden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair