Gerestaureerde versie van Fritz Lang- film in première in Berlijn

Gerestaureerde versie van Fritz Lang- film in première in Berlijn

'Der müde Tod' zal vertoond worden op het filmfestival in februari.

Op 12 februari 2016 zal tijdens 66e editie van het Internationale Filmfestival van Berlijn de digitaal gerestaureerde versie van de Fritz Lang- film Der müde Tod (indertijd internationaal uitgebracht als Destiny) in première gaan. Deze zal in het kader van het Berlinale Classics programma worden gepresenteerd.

De restauratie van de klassieker uit 1921 werd gedaan door het Friedrich Wilhelm Murnau Foundation in Wiesbaden. De film werd ondanks het vroege jaartal van de release indertijd niet in zwart-wit uitgebracht. Voor de restauratie werden de tinten van de film gecreëerd zodat het nu vertoond zal worden, in dezelfde staat als Lang dat bijna 100 jaar geleden deed. De film duurt 98 minuten en zal op 15 februari vertoond worden op de tv- zender ARTE.

"Fritz Lang is een van de grootste Duitse regisseurs en ik ben vooral blij dat ons publiek de kans zal krijgen om zijn eerste meesterwerk Der müde Tod in een schitterend nieuw digitaal jasje te ontdekken met een even briljante muzikale begeleiding," aldus Rainer Rother, directeur van de Retrospective programma op het Berlinale en artistiek directeur van de Deutsche Kinemathek .



NieuwsFilm

meest populair