Christian Bale zag Teresa Palmer aan voor een stripper

Christian Bale zag Teresa Palmer aan voor een stripper

De acteur liep waarschijnlijk een rood gezicht op tijdens de opnames van 'Knight of Cups.'

Terrence Malick maakt opvallende films en regisseert ze dan ook bijwijlen anders dan normaal. Dat ondervond Christian Bale toen hij voor de hoofdrol in Knight of Cups tekende. Het drama, waarin een scenarist logica tracht te vinden rondom vreemde gebeurtenissen die in Los Angeles plaatsvinden, maakte tijdens het filmen namelijk gebruik van normale mensen. Ook bevond de cast en crew zich soms op een plek zonder aanwijzingen.

Zo bracht de 41-jarige Bale aan het licht: "Minder dan de helft van de tijd wist ik niet waar we waren. Terry zei dan opeens: 'Dat ziet er goed uit, laten we hier stoppen. Ga en praat met die ene vent.' Soms was het een acteur, soms niet." Doordat de Engelsman in het donker gehouden werd maakte hij per ongeluk een knullige fout met één van zijn medespelers, Teresa Palmer.

"Zelfs wanneer het acteurs waren vertelde Terry me dat, dat niet zo was. We filmden later in een stripclub en Teresa Palmer was daar in haar kleine, zilveren hotpants. Dus ik vroeg haar hoe lang ze al danste, of ze ervan genoot en hoe ze erin beland is geraakt. Ik had geen flauw idee dat ze een actrice was, pas na een werkweek met haar. Opeens zag ik een reclamebord met haar gezicht erop en ik had zoiets van: 'Wat?'"

Hoewel Bale niet bekend is met het werk van Palmer, ligt de volledige schuld niet louter bij hem. Malick de regisseur hanteerde, zoals boven vermeld, een onconventionele manier van werken. Om ervoor te zorgen dat Bale in het element verbleef van een man die een existentiële crisis onderging, besloot Malick zijn hoofdrolspeler geen script toe te spelen. "Iedereen had altijd meer materiaal dan ik. Terry noemde het 'torpederen.' Ik kreeg geen pagina's, nooit. Ik arriveerde enkel op de set en dan zou hij zeggen: 'Speel er op in en zie wat er gebeurt.'"

NieuwsFilm

meest populair