Nieuwe Tarantino in 70mm te zien in EYE

Nieuwe Tarantino in 70mm te zien in EYE

Waarmee het filmmuseum de primeur van de Benelux heeft.

Het EYE filmmuseum meldt dat het Quentin Tarantino’s The Hateful Eight op 70mm gaat draaien. Daarmee is het theater het enige in de Benelux dat deze versie van de film toont. De versie heeft zo’n 6 minuten meer scènes in breedbeeld. Het formaat zelf is al jaren uit gebruik, maar Tarantino bracht het met veel plezier terug voor zijn western.

Dat het EYE de film in 70mm kan vertonen is te danken aan een 70mm-projector die het nog had staan. Daarvoor moest wel een speciale Ultra Panavision lens aangeschaft worden. In de Verenigde Staten heeft Tarantino nog een hele reeks projectoren laten herstellen om het mogelijk te maken de film op 70mm te vertonen.

De film, die op 7 januari in première gaat, speelt zich af op het winterachtige landschap van Wyoming. Daar racen een premiejager en zijn gevangene naar het stadje Red Rock, om haar daar op te laten hangen. Een sneeuwstorm gooit roet in het eten en dwingt het duo om samen met zes anderen onderdak te zoeken in een tussenstop voor postkoetsen, Minnie’s Haberdashery. De hoofdrollen in de film zijn er voor Kurth Russell, Jennifer Jason Leigh, Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Demian Bichir, Tim Roth, Michael Madsen en Bruce Dern.



NieuwsFilm

meest populair