'De Notenkraker' live te zien in EYE vanuit Londen

'De Notenkraker' live te zien in EYE vanuit Londen

De kleurrijke productie van Tsjaikovski’s ballet wordt live vanuit Engeland gestreamd in verschillende Nederlandse filmhuizen.

Vanavond wordt Tsjaikovski’s De Notenkraker opgevoerd in de The Royal Opera House in Londen met een choreografie van Peter Wright en Francesca Hayward in de hoofdrol. Maar om deze uitvoering te zien hoef je niet helemaal naar Londen, omdat deze rechtstreeks via live streaming uit The Royal Opera House in onder meer EYE in Amsterdam en Filmhuis Den Haag te zien is.

Het ballet wordt vaak rond kerst opgevoerd, omdat er verschillende stukjes gaan over deze tijd van het jaar. Zo begint het verhaal met het optuigen van een kerstboom en het uitpakken van cadeautjes, en daarnaast vinden de gebeurtenissen hun hoogtepunt in een feestelijk divertissement.

De choreografie van Peter Wright is gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp uit 1892 van Lev Ivanov. Francesca Hayward speelt de hoofdrol tegenover Nehemiah Kish, die de Canadese danser Matthew Golding vervangt wegens een blessure.

Kaarten kosten €22,50 inclusief een glas prosecco of mineraalwater. Kijk voor meer info hier.



NieuwsFilm

meest populair