James Cameron geeft 'Terminator 2: Judgment Day' een 3D-rerelease

James Cameron geeft 'Terminator 2: Judgment Day' een 3D-rerelease

De regisseur viert hiermee de 25e verjaardag van de klassieker.

Eerder wist Avatar-kopman James Cameron met een 3D re-release van Titanic vele honderden miljoenen op te halen. Volgend jaar wil hij dit trucje opnieuw toepassen en dan met zijn sci-fi klassieker Terminator 2: Judgment Day. Dit allemaal om de 25e verjaardag van de film te vieren.

Volgens The Hollywood Reporter overziet Cameron de digitale remastering van de film uit 1991 naar een 3D-versie, via de speciale StereoD-techniek. De film moet wereldwijd in de bioscoop verschijnen, maar het vizier zal met name gericht zijn op Chinese filmliefhebbers. Dit laatste is uiteraard niet raar. Naast dat het een enorme groeimarkt is, scoorde de rebootquel Terminator Genisys er een knappe omzet van $112,8 miljoen.

Cameron zelf: "Volgend jaar mogen de 25e verjaardag vierden van Terminator 2 en dat lijkt de perfecte tijd om de film terug te brengen in een volledig nieuwe 3D-versie. Als je de film nog niet gezien hebt, dan is dit de versie die je zult herinneren."

Het origineel ging in de zomer van 1991 in première en haalde een fraaie $519,8 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa.



NieuwsFilm

meest populair