Sylvia Chang eregast bij CinemAsia Film Festival

Sylvia Chang eregast bij CinemAsia Film Festival

Filmmaker opent ook met haar film 'Murmur of the Hearts' het Special Focus- programma in EYE.

De negende editie van CinemAsia Film Festival opent officieel op dinsdag 1 maart in EYE in aanwezigheid van hoofdgast, Sylvia Chang. De dag ervoor opent Chang ook het Special Focus programma met haar film Murmur of the Hearts.

CinemAsia Film Festival is het enige pan-Aziatische filmfestival in Nederland. Het festival toont een selectie van de beste commerciële, onafhankelijke en arthouse films uit Azië. Sylvia Chang is naast de hoofdgast van het festival ook de voorzitter van de Golden Horse Awards. Dit is de hoogste en meest prestigieuze filmonderscheiding ter wereld van de Chineestalige cinema, dat als enige alle Chinees-talige films onder één dak brengt en een gevoel van eenheid creëert. Het Special Focus programma op de vooravond van het festival is bedoeld om deze awards die jaarlijks in Taiwan worden uitgereikt en het belang daarvan te belichten.

Murmur of the Hearts, dat voor drie Golden Horse Awards is genomineerd, vertelt het verhaal van drie jongvolwassene die moeite hebben om een plek in de maatschappij te vinden. Nan is gids in Taitung, die zijn zus Mei niet meer gezien sinds hun moeder haar als kind naar Taipei bracht. Mei worstelt met haar carrière als schilderes en verlangt ernaar haar moeder weer te zien. Ze heeft een relatie met een gepassioneerde bokser op z’n retour, die een oogziekte heeft. Alle drie worstelen ze met hun eigenwaarde en zelfbeeld, waarvan de ze oorzaak in het verleden moeten zoeken.

Naast films worden er door het festival ook verschillende evenementen georganiseerd, zoals de Golden Horse Talk op 2 maart in Kriterion. Tijdens dit gesprek vertellen Sylvia Chang en Wen Tien-Hsiang (de CEO Golden Horse Awards) over deze prijzen, en wat het instituut en de awards voor filmmakers kunnen betekenen.

Het CinemAsia Film Festival wordt van 1 tot en met 6 maart gehouden in Amsterdam.



NieuwsFilm

meest populair