Leonardo DiCaprio onthult aantal keren dat hij bijna doodging

Leonardo DiCaprio onthult aantal keren dat hij bijna doodging

Zwemmen met haaien en skydiven vermijdt de acteur met plezier.

De transformatie van een kindacteur naar een volwassene heeft Leonardo DiCaprio veel goeds gedaan. Niet dat men hem niet respecteerde op jonge leeftijd, maar de 41-jarige Amerikaan stort zich hedendaags met bloed, zweet en tranen op elk project dat hij accepteert. Het heeft van hem een geliefd man gemaakt die zelfs in zijn vrije tijd goede doelen steunt. Een wereld zonder hem zou mogelijk donker kunnen uitvallen. En wat blijkt? Volgens DiCaprio is dat moment een drietal keer voorbij gekomen. Dit onthulde hij in gesprek met Wired.

"Mijn vrienden hebben gezegd dat ik de persoon ben waarmee ze liever geen extreme avonturen aangaan," begint hij, "want ik lijk altijd nauw betrokken te raken bij catastrofes. Als een kat negen levens heeft, dan heb ik er al een aantal verbruikt. Zo was er het incident met een haai, een grote witte. Die kwam in mijn kooi toen ik in Zuid-Afrika ging duiken. De helft van zijn lichaam was in de kooi, hij bleef maar naar me happen."

Er werd tonijn gebruikt om het zeewezen aan te trekken. Een fenomenaal succes: "Ik zonk naar de bodem van de kooi en probeerde me plat te maken. De grote witte haai hapte zo'n vijf á zes keer naar mijn hoofd, de lengte van een arm bij me vandaan. Ze zeiden dat in de 30 jaar dat die mannen daar werkzaam waren, zoiets nog nooit gebeurd was." De Wolf of Wall Street heeft er een souvenir aan overgehouden. "Ik heb het op video. Het is waanzinnig."

Een vlucht met het vliegtuig naar Rusland was ook niet bijster geweldig. "Ik zat in business class en ik zag recht voor me een motor ontploffen. Dat gebeurde net nadat Sully Sullenberger in de Hudson rivier was geland. Ik zat daar, kijkend naar de vleugel die in een vuurbal explodeerde. Op dat moment was ik de enige die buiten naar de turbine keek, welke als een komeet uiteenbarstte. Het was gestoord. Voor een paar minuten schakelden ze alle motoren uit, zodat we zweefden. Iedereen in het vliegtuig was doodstil. Het was een onwerkelijke ervaring. Daarna startten ze de motoren weer en maakten we een noodlanding."

De laatste gelegenheid waarbij DiCaprio dacht het loodje te leggen had te maken met skydiven. meldt DiCaprio. "Het leukste was toen hij zei: 'Op de weg naar beneden zul je waarschijnlijk je benen breken, want we gaan nu te snel.' Dus nadat je tweemaal toe je leven voor je ogen voorbij ziet flitsen, zegt hij laconiek: 'Oh, je zult ook je benen breken.'" En hoe verliep de landing? "We maakten zo'n koprol. We liepen kneuzingen op, geen gebroken benen."



NieuwsFilm

meest populair