Steven Spielberg: ''Jaws-remake kun je vergeten''

Steven Spielberg: ''Jaws-remake kun je vergeten''

Ondanks de drie akelige vervolgen zit een remake van de horror-klassieker er niet in.

Hoewel dit al een paar maanden bekend is, werd het afgelopen week officieel bekend dat regisseur Steven Spielberg zal terugkeren naar zijn voormalige thuisbasis Universal Pictures. Disney's The BFG, die in 2016 zal verschijnen, zal de laatste film zijn die volgens de huidige deal van Spielberg geproduceerd wordt.

Toen dit nieuwst voor het eerst bekend werd gemaakt, werd gesuggereerd dat Universal Spielberg terug wilde hebben om hen te helpen om remakes te maken uit de Amblin-bibliotheek. Hierbij werden zelfs potentiële remakes van klassiekers zoals Jaws en Back to the Future genoemd. Tijdens een interview met Deadline liet Spielberg echter weten dat we niet hoeven te rekenen op een remake van Jaws, de door hem geregisseerde horror-klassieker:

''Ik zou nooit een remake van een van mijn eigen films maken, en zeker niet van Jaws. Er zijn echter wel films van Amblin die een inspiratiebron kunnen vormen voor nieuwe verhalen. Er is geen titel die ik zo zou kunnen noemen, maar dat is wel een mogelijkheid. Ik zal dit binnenkort bespreken met Jeff Skoll, Ronnie Meyer en Donna Langley van Universal. Van een Jaws-remake is in elk geval echt geen sprake.''

De eerste film die zal worden uitgebracht door Amblin Partners, het nieuwe bedrijf van Spielberg, zal Tate Taylors The Girl on the Train zijn, de boekverfilming die in oktober 2016 moet verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair