Algemeen

Katherine Waterston speelt hoofdrol in Ridley Scotts 'Alien: Covenant'

De actrice was dit jaar te zien in films zoals Inherent Vice en Steve Jobs.

door Zilko Tarici om 18:07 in Algemeen
Na dit jaar indrukwekkende rollen te hebben gespeeld in Inherent Vice en Steve Jobs, heeft actrice Katherine Waterston nu de hoofdrol gescoord in Ridley Scotts Alien: Covenant, de Prometheus-sequel die hij zal maken voor 20th Century Fox. Waterston speelt de rol van het personage Daniels, maar dat is vooralsnog het enige dat we over de rol weten.

Alien: Covenant moet het tweede hoofdstuk vormen in een prequel-trilogie, die begon met Prometheus en direct verbonden is aan Scotts filmklassieker Alien uit 1979. De film begint met de aankomst van het kolonieschip Covenant op een afgelegen planeet in het universum. Op deze planeet komt de bemanning van de Covenant erachter dat robot David (Michael Fassbender), overlevende van de Prometheus-expeditie, de enige inwoner is van deze duistere, gevaarlijke wereld. Scott vervolgt:

Fox brengt Alien: Covenant uit in oktober 2017. Naast Waterston en Fassbender zal ook Noomi Rapace terugkeren als wetenschapper Elizabeth Shaw, maar gezien de synopsis is de vraag welke rol Shaw zal hebben in Covenant. Jack Paglen (Transcendence) en Michael Green (Green Lantern schrijven momenteel het script van de film.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

michaelbay

Avatar

Serieus?

laten ze de schrijver van green lantern ooit nog aan een scenario werken? ik vond in tegenstelling tot velen prometheus echt een hele vette film maar hier heb ik toch minder vertrouwen in .

ook de omslag dat het eerst los zou staan van alien werd later bijgesteld. lijkt wel alsof er allemaal niet echt een idee achter zit

rebel1984

Avatar

Ik ben het helemaal met je eens.
In tegenstelling tot velen vond ook ik prometheus een erg vette film.
Dit wordt wordt afwachten maar laat mij zeker verrassen.
(zeker als trouwe fan van de alien serie)

M0vieFreak

Avatar

Mooie toevoeging, kijk erg uit naar de film.

meanrat

Avatar

Ik roep al langer dat ik geen moer snap van waarom Ridley Scott met deze scenaristen in zee gaat. Hij moet meer weten dan ik, of deze film wordt gewoon finaal k*t. Als filmmaker wil je toch ook dat de beste van de besten jouw scenario gaan schrijven? Zeker als het scenario gaat over je eigen nalatenschap. Over de legende die je zelf de wereld hebt in geholpen. Over de legende die is vernietigd en waar jij de verantwoordelijkheid voor neemt om het nieuw leven in te blazen. Vervolgens kaap je het ook nog weg van een jonge talentvolle en eigenzinnige filmmaker omdat je denkt dat je het beter kunt. Dus...waarom dan toch die slechte scenaristen?!

Scott, licht het asjeblieft eens toe!

nieuwslaatste nieuws

meest populair