Video

Bikkelharde teaser trailer 'Black'

Van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah toont de "ongemakkelijk waarheid" in de Brusselse wijken Matongé en Molenbeek.

door Bram de Groot om 08:00 in Video
In België is de film Black al even uit en wist daar al enige indruk te maken door meer dan 100.000 bezoekers te trekken en onder meer de publieksprijs op het filmfestival van Gent te winnen. Ook kwam de film in het nieuws doordat er rellen uitbraken tijdens de première. In Nederland verschijnt de film van het duo Adil El Arbi en Bilall Fallah ook op het witte doek. En wel vanaf 14 januari aanstaande.

Volgens de Belgische krant zou het brute actiedrama de "ongemakkelijk waarheid". De film is een modern Romeo & Julia-verhaal en speelt zich af in de Brusselse wijken Matongé en Molenbeek. De 15-jarige Mavela (Martha Canga Antonio) is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan (Aboubakr Bensaihi), een jongen van 1080-ers, een rivaliserende jeugdbende. De twee worden gedwongen te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar.

Het duo El Arbi en Fallah is bekend van de film Image uit 2014. Ze kwamen recent in het nieuws nadat ze een deal hadden gesloten met het grote Amerikaanse agentschap CAA. Er werd zelfs even gespeculeerd dat ze Fast and Furious 8 zouden gaan regisseren.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

VLT

Avatar

Ik ben één van de Belgen die deze film gezien heeft ondertussen en ben nog steeds onder de indruk. Niet zozeer van de plot -ondanks die wel goed in elkaar zit- maar van de acteerprestaties bij de toch wel gruwelijke wansmakelijke scènes die zich afspelen in de film.

Geen film voor gevoelige zieltjes en eigenlijk ook niet voor -16 jarigen (met name de vrouwelijke)omdat het zo beklijvend is.
Aanradertje voor wie graag een not so feel good film ziet!

benjamin

Avatar

VLT "Geen film voor gevoelige zieltjes en eigenlijk ook niet voor -16 jarigen "
Adil is het daar niet mee eens (al vind ik dat de keuze wel begrijpelijk is). Sterke film wel.

Goov25

Avatar

Okej. Intens. Dit is de eerste keer dat ik van de film hoor, maar ziet er goed uit.

nieuwslaatste nieuws

meest populair