Bikkelharde teaser trailer 'Black'

Bikkelharde teaser trailer 'Black'

Van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah toont de "ongemakkelijk waarheid" in de Brusselse wijken Matongé en Molenbeek.

In België is de film Black al even uit en wist daar al enige indruk te maken door meer dan 100.000 bezoekers te trekken en onder meer de publieksprijs op het filmfestival van Gent te winnen. Ook kwam de film in het nieuws doordat er rellen uitbraken tijdens de première. In Nederland verschijnt de film van het duo Adil El Arbi en Bilall Fallah ook op het witte doek. En wel vanaf 14 januari aanstaande.

Volgens de Belgische krant zou het brute actiedrama de "ongemakkelijk waarheid". De film is een modern Romeo & Julia-verhaal en speelt zich af in de Brusselse wijken Matongé en Molenbeek. De 15-jarige Mavela (Martha Canga Antonio) is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan (Aboubakr Bensaihi), een jongen van 1080-ers, een rivaliserende jeugdbende. De twee worden gedwongen te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar.

Het duo El Arbi en Fallah is bekend van de film Image uit 2014. Ze kwamen recent in het nieuws nadat ze een deal hadden gesloten met het grote Amerikaanse agentschap CAA. Er werd zelfs even gespeculeerd dat ze Fast and Furious 8 zouden gaan regisseren.



NieuwsFilm

meest populair