Black (2015)

Aangrijpend en rauw liefdesverhaal in Brusselse achterstandswijken.
play

6,8 details

 • 95 Min
 • Actie
 • Drama
 • België
95 Min België

Mavela en Marwan zijn leden van twee rivaliserende jeugdbendes uit het Brusselse. Hij is lid van de 1080 en zij van Black Bronx. Na een ontmoeting op het politiebureau beginnen ze voor elkaar te vallen maar de strijd tussen de bendes maakt deze liefde zeer moeilijk.

Regie
Adil El Arbi
Bilall Fallah
Cast
Sanaa Bourrasse, Aboubakr Bensaihi, Martha Canga Antonio, Sanaa Alaoui, Soufiane Chilah, Ashley Ntangu, Laetitia Nouhhaïdi, Natascha Boyamba, Eric Kabongo, Simon Frey, Brandon Masudi, Brahim El Abdouni, Théo Kabeya, Glody Lombi, Axel Masudi, Faysel Ichakarene.
Release
11.11.2015
Release NL
14.01.2016
Release DVD
19.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Adil El Arbi, Bilall Fallah | Cast: Martha Canga Antonio (Mavela), Aboubakr Bensaihi (Marwan), Sanaa Bourasse (Loubna), Natascha Boyamba (Justelle), Soufiana Chilah (Nassim) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2015

In 2011 maakte het regieduo Adil El Arbi en Bilall Fallah Broeders, een korte film over twee broers die ieder op hun eigen manier omgaan met de vooroordelen waarmee ze te maken krijgen. De regisseurs wonnen er prijzen mee op het filmfestival van Gent en het internationaal kortfilmfestival van Leuven. Maar belangrijker nog, ze wonnen ook de VAF Wildcard voor fictie, die hen in staat stelde hun filmdebuut Image te maken. Nu komt een jaar later wederom een film waarin het duo kijkt naar de achterbuurten. Ditmaal gebaseerd op het tweeluik Black en Back van schrijver Dirk Bracke.

Black speelt zich af in de Brusselse wijken Matongé en Molenbeek. De jonge Marwan is het broertje van de leider van een groep Marokkaanse jongeren die zichzelf de 1080 noemen. Het zijn geen grote criminelen. Ze plegen kleine overvallen en jatten de tasjes van nietsvermoedende toeristen. Als de politie Marwans broer Nassim oppakt en hij een paar maanden de cel in moet, krijgt Marwan min of meer de leiding over de groep. Als hij op het politiebureau kennismaakt met de vijftienjarige Mavela, een jonge Congolese die lid is van de beruchte bende Black Bronx, slaat meteen een vonk over. Wat de twee zich niet realiseren, is dat hun liefde op de straat verboden is.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Black Nieuwsberichten

 • Blu-Ray Review: Black

  Blu-Ray Review: Black

  Bram de Groot,

  Nette uitgave voor de film van Adil El Arbi & Bilall Fallah.

  mode_comment 0

 • Bikkelharde teaser trailer 'Black'

  Bikkelharde teaser trailer 'Black'

  Bram de Groot,

  Van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah toont de "ongemakkelijk waarheid" in de Brusselse wijken Matongé en Molenbeek.

  mode_comment 3

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Black

acties