Nicolas Cage geeft gestolen Tyrannosaurus schedel terug

Nicolas Cage geeft gestolen Tyrannosaurus schedel terug

Ook Leonardo DiCaprio bracht in 2007 een bod uit op de schedel.

Nicolas Cage heeft een zeldzame schedel, welk hij voor ruim $276,000 heeft gekocht tijdens een veiling in 2007, terug moeten geven. Het fossiel, waar ook Leonardo DiCaprio op had geboden, bleek gezocht te worden door de Mongoolse overheid. De schedel van een Tyrannosaurus was namelijk illegaal verkregen uit de Gobiwoestijn en de Verenigde Staten binnengesmokkeld.

Het kantoor van de Amerikaanse officier van justitie, Preet Bharara, diende vorige week de papieren in om het fossiel terug te vorderen van de huidige eigenaar, zodat het teruggestuurd kan worden naar Mongolië. De naam van Nicolas Cage stond niet vermeld in de papieren, maar de woordvoerder van de acteur bevestigde dat hij in het bezit was van de 65 miljoen jaar oude schedel.

Er worden de 51-jarige Cage en de galerie niets ten laste gelegd. De autoriteiten hebben zelfs laten weten dat Nicolas Cage vrijwillig heeft aangeboden om de schedel over te dragen, nadat hij op de hoogte werd gebracht van de omstandigheden.

Niet lang na de veiling waren er al verdenkingen van smokkel rond de schedel. De smokkelaar bekende in 2012 schuld en hielp als deel van zijn straf al zeventien van zijn andere gesmokkelde dinosaurusfossielen te achterhalen. In juli 2014 werd de National Treasure-acteur benaderd door Homeland Security met de mededeling dat het zeldzame fossiel mogelijk zou zijn gestolen.

NieuwsFilm

meest populair