De Walk of Fame is een ster rijker dankzij Quentin Tarantino

De Walk of Fame is een ster rijker dankzij Quentin Tarantino

Veel bekende gezichten waarmee hij eerder werkte waren aanwezig bij de plechtigheid.

Deze week is de 2.569ste ster aan de Walk of Fame toegevoegd in Hollywood, en de persoon die hem mag opeisen is regisseur Quentin Tarantino. De 52-jarige filmmaker heeft sinds 1992 zijn stempel in de filmindustrie gedrukt met het goed onthaalde Reservoir Dogs. Sindsdien heeft Tarantino de ene klapper na de ander gemaakt, hoewel men nog altijd verdeeld is over Death Proof. Binnenkort komt zijn nieuwste uit, The Hateful Eight, welke helaas op het internet is uitgelekt. Dat neemt echter niet weg dat de beste man met een mooie ceremonie geëerd is.

De laatste paar weken is Tarantino tevens in het nieuws vanwege zijn uitspraken over de politie, in november nam hij deel aan een protest tegen politiegeweld. De autoriteiten waren hier niet over te spreken, maar zorgden er nochtans voor dat alles gladjes verliep gedurende de ceremonie, hieronder te zien middels een YouTube video. Er waren immers veel mensen aanwezig, naast honderden fans kwamen ook Tim Roth, Pam Grier, Walton Goggins, Zoe Bell, Jennifer Jason Leigh, Clifton Collins Jr. en regisseur Edgar Wright hem steunen.



Samuel L. Jackson, die te boek staat als zowel een oude vriend van Tarantino als de acteur waarmee de filmmaker het vaakst heeft gewerkt, was uiteraard ook van de partij, ondanks dat het zijn 67ste verjaardag was. Hij was de persoon die Tarantino's introductie maakte: "Het is een ware eer om hier naast hem te staan wanneer hij iets krijgt waarvan ik - eerlijk gezegd - al dacht dat hij het had. Ik was heel erg trots op de dag dat ik mijn ster kreeg en ik weet wat het voor hem betekent, gezien de manier hoe hij over deze industrie denkt en de kunst van het filmen bewondert." Jackson vertelde verder dat Tarantino's primaire doel is om mensen te amuseren. De Pulp Fiction-regisseur zou het daarnaast geweldig vinden om heimelijk een boodschap in zijn projecten te stoppen.

Tarantino kwam zelf ook nog aan het woord en uitte vermakelijk: "Wow, ik gok dat ik een belangrijke jongen ben geworden." Daaropvolgend onthulde hij precies op dezelfde plaats te hebben gestaan toen hij in de rij stond voor Diamonds Are Forever, uit 1971. Senang eindigde Tarantino: "Ik ben blij met m'n ster op de Walk of Fame, naast alle andere mensen die geweldig werk hebben verricht in deze stad."





NieuwsFilm

meest populair