Robert Downey Jr. krijgt een schone lei voor de kerst

Robert Downey Jr. krijgt een schone lei voor de kerst

De acteur diende een verzoek voor een leeg strafblad in bij de rechtbank.

Robert Downey Jr. heeft voor de kerst een schone lei gekregen. De gouverneur van de Amerikaanse staat Californië heeft Robert gratie verleend.

De acteur is één van de 91 mensen die een schone lei hebben gekregen door te laten zien dat zij uit de problemen zijn gebleven voor ten minste tien jaren. Het goede gedrag en de recente successen in de filmindustrie van de Iron Man-acteur hebben ervoor gezorgd dat zijn voorwaardelijke straf is geschrapt. Dit betekent voor Robert ook dat hij weer mag gaan stemmen.

Robert Downey Jr. kreeg in 1996 een straf opgelegd voor verboden wapenbezit en het bezit van drugs. Drie jaar later ging hij opnieuw de fout in en moest hij een jaar lang de gevangenis in. Het verhaal van de acteur is één van de grotere succesverhalen als het gaat om carrière maken en afkicken.

Om de schone lei te krijgen heeft Robert in september een verzoekschrift in moeten dienen bij de rechter. In de brief geeft hij twee redenen waarom hij gratie zou moeten krijgen: "De eerste is om te voorkomen dat mijn familie last heeft van de gevolgen van een vader en echtgenoot met een strafblad. De tweede is dat ik nu zonder enig voorbehoud kan zeggen dat ik ben gerehabiliteerd, ik gebruik niet meer."



Ook geeft hij in de brief aan dat hij zichzelf niet als een rolmodel beschouwd. "Ik beschouw mezelf niet als een rolmodel, maar ik geloof oprecht dat de beperkingen die ik nu heb door voorvallen uit het verleden niet passen bij de manier waarop ik mijn tweede leven leid."



NieuwsFilm

meest populair