Aanklachten aanrijder van Tracy Morgan nemen toe

Aanklachten aanrijder van Tracy Morgan nemen toe

Vorig jaar begin juni werd de komiek door een vrachtwagen geschept.

Inmiddels alweer een jaar geleden vond er een fataal auto ongeluk plaats waarbij een vriend van Tracy Morgan om het leven kwam en de grappenmaker zelf diverse verwondingen opliep, zoals hersenletsel, gekneusde ribben en een gebroken been. De 47-jarige Amerikaan reed in een limousine welke van achteren geraakt werd door een vrachtwagen die 100 kilometer per uur reed. Sindsdien is Morgan weer op de been, prijst hij God non-stop en circuleren er een aantal belangrijke aanklachten.

De chauffeur van het grote vervoersmiddel heet Kevin Roper en de beste man werd kort na de aanrijding aangeklaagd wegens doodslag met een voertuig en roekeloos rijgedrag. Uit het onderzoek dat volgde concludeerde men dat Roper al langer dan 24 uur niet had geslapen en veel te hard in de bebouwde kom reed dan toegestaan. De bestuurder was in dienst van supermarktketen Walmart en creëerde een kettingbotsing waarbij vijf andere wagens geraakt werden. Dit heeft er nu naartoe geleid dat de aanklachten tegen Roper zich opstapelen.

In eerste instantie trachtte de advocaat van Roper alle aanklachten te verwerpen. Nadat de rechter dit weigerde kregen ze te horen dat de tenlastelegging zou toenemen met 8x zware mishandeling. In de nieuwe aanklacht staat vermeld dat Roper roekeloos een voertuig bestuurde en zodoende de dood orkestreerde van James 'Jimmy Mack' McNair. Zijn handelingen zouden ervoor hebben gezorgd dat alle andere slachtoffers verwondingen opliepen. Onderzoekers lieten echter wel weten dat de inzittenden van Morgans limousine (waaronder hij, McNair en zes anderen) minder letsel hadden opgelopen, mits zij hun gordels zouden toepassen.

Het ziet er niet goed uit voor Roper, want de bovengenoemde onderzoekers melden eveneens dat de chauffeur diverse verkeersborden negeerde om aan het langzaam rijdend verkeer te ontkomen.

Kevin Roper (35 jaar)

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair