Christopher Nolans volgende project mogelijk over Tweede Wereldoorlog

Christopher Nolans volgende project mogelijk over Tweede Wereldoorlog

Volgens een Frans tijdschrift zouden de opnames van de film in juni 2016 moeten beginnen.

Na in 2015 een welverdiende rustpauze te hebben genomen, heeft Christopher Nolan wel tijd genomen om zich voor te bereiden op zijn n ieuwe film als regisseur. Deze film zou in juli 2017 de bioscopen moeten bereiken.

Wat deze film precies wordt, was vooralsnog onbekend, afgezien van het feit dat hij gemaakt zal worden voor IMAX en/of 70mm. In tegenstelling tot regisseurs zoals Steven Spielberg of Guillermo del Toro, werkt Nolan aan één film per keer en speculeert hij nooit over zijn toekomstige projecten. Hij kiest een project en richt zich erop tot het afgerond is.

Vandaag lijkt het erop dat de eerste details van zijn nieuwe project naar buiten zijn gebracht via de Franse publicatie La Voix Du Nord (via The Platlist). Volgens deze publicatie bereidt Nolan zich voor op de opnames van een oorlogsfilm die geïnspireerd zal zijn door Operation Dynamo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Operation Dynamo was een haast miraculeuze evacuatie van ruim 338.000 geallieerden vanuit de Franse plaats Duinkerke in mei/juni 1940, terwijl de troepen van het Duitse leger naderden.

La Voix Du Nord lijkt dit te hebben vernomen van Patrice Vergriete, de burgemeester van Duinkerke. Hij zou hebben aangekondigd dat er een grote Amerikaanse blockbuster op locatie zou worden gefilmd door ''een wereldberoemde regisseur'', die volgens bronnen Nolan zou zijn. Nolan zou eerder dit jaar in Duinkerke gespot zijn met zijn broer en co-scenarist Jonathan Nolan.

Warner Bros. en vertegenwoordigers van Nolan hebben nog niet gereageerd op deze geruchten.



NieuwsFilm

meest populair