J.J. Abrams baseerde Star Wars karakter op lerares

J.J. Abrams baseerde Star Wars karakter op lerares

Zijn lerares maakt nu voor altijd deel uit van The Force.

J.J. Abrams heeft in een interview bekend gemaakt dat zijn lerares Engels van de middelbare school, Rose Gilbert, de inspiratiebron is geweest voor één van de karakters in Star Wars: The Force Awakens.

"Ja, het karakter Maz was origineel gebaseerd op de bekende Rose Gilbert," aldus J.J. Abrams. "We wilden heel graag een authentiek verhaal. Ik noemde Rose, in één van de eerste ontmoetingen met de producenten, een tijdloos en wijs iemand die ik daadwerkelijk in mijn leven heb gekend."

Gilbert was een lerares op de Palisades Charter High School sinds de opening in 1961. Zij ging in 2013 op 94-jarige leeftijd (in die tijd de oudste fulltime lerares in Los Angeles) met pensioen. "Rick Carter, één van de productie designers, is ook student in de klas van mevrouw Gilbert geweest," vertelde Abrams.

"Toen we aan het experimenteren waren met het uiterlijk van het karakter, was Rose Gilbert altijd de inspiratie. Het eindresultaat wilden we uiteindelijk laten zien aan Rose, maar helaas overleed zij toen wij nog bezig waren met de voorbereidingen van de film." J.J. Abrams en Rick Carter waren in januari 2014 beiden aanwezig bij de begrafenis van Gilbert. Rose Gilbert overleed 16 december 2013 op 95-jarige leeftijd.



NieuwsFilm

meest populair