Dimension verliest filmrechten 'Halloween'-franchise

Dimension verliest filmrechten 'Halloween'-franchise

De productiemaatschappij maakte sinds 1995 vijf Halloween-films.

Dimension Films zou naar verluidt de rechten hebben verloren van de Halloween-franchise. Miramax Films zou momenteel zelfs al bezig zijn om de rechten ergens anders onder te brengen, zo beweert Bloody Disgusting.

Volgens de laatste beruchten zou Dimension samenwerken met Trancas International Films aan een project met de titel Halloween Returns, een film die geregisseerd en geschreven zou worden door Marcus Dunstan (The Collector) en zijn vaste co-scenarist Patrick Melton. Samen waren zij ook verantwoordelijk voor de laatste vier films van de Saw-franchise.

'Returns' werd uiteindelijk echter niet gemaakt en volgens The Wrap zouden Dunstan en Melton niet meer betrokken zijn bij het project. De twee willen even niks meer te maken hebben met Dimension. Malek Akkad blijft aan boord als producent van de volgende film in de horrorreeks, ongeacht waar de rechten belanden.

De Halloween-franchise maakt al onderdeel uit van Dimension Films sinds 1995. Sinds die tijd maakten zij vijf nieuwe Halloween-films, waaronder Halloween: H20 en de remake van Rob Zombie.



NieuwsFilm

meest populair