Gerard Depardieu gaat Sovjet-Unie leider Jozef Stalin spelen

Gerard Depardieu gaat Sovjet-Unie leider Jozef Stalin spelen

De acteur, die afstand heeft gedaan van zijn Franse paspoort, kruipt in de huid van een Rus.

Nu Gerard Depardieu dikke vriendjes is met de Russen heeft hij aangekondigd een aantal Russische producties te maken. Één daarvan gaat over een Frans regiment van piloten dat tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met het Russische Rode Leger hun krachten bundeldt. De acteur zal er echter geen hoofdrol in vervullen, maar wel in Le divan de Staline (De Sofa van Stalin), dat meldt The Hollywood Reporter.

De Frans-Russische onderneming is een verfilming van het gelijknamige boek uit 2013 van Jean-Daniel Baltassat. Het verhaal speelt zich anno 1950 in de Sovjet-Unie af. We volgen een jonge artiest die de taak krijgt om het monument van Jozef Stalin - de dictator die destijds de touwtjes in handen had - te creëren. Geen gemakkelijke taak, met de KGB die hem nauw in de gaten houdt. Depardieu zal optreden als Stalin. De titel verwijst tevens naar een Sigmund Freud-achtige sofa waar de alleenheerser dikwijls op lag. Mede door nachtmerries over zijn moeder en zijn vrouw die zelfmoord pleegde, kampte Stalin met slapeloze nachten.

Regisseuse Fanny Ardant (Ashes and Blood) kruipt in de regiestoel. De Frans/Portugese Leopardo Filmes produceert het drama. Het Russische Mosfilm heeft aangegeven dat ze de kostuums en decorstukken voor hun rekening nemen.



NieuwsFilm

meest populair