Waarom Leonardo DiCaprio de rol van Anakin Skywalker afsloeg

Waarom Leonardo DiCaprio de rol van Anakin Skywalker afsloeg

En Hayden Christensen voelde zich een oplichter door het succes van de prequel-trilogie.

Dagdromen over hoe een film had kunnen zijn met een bepaalde regisseur achter de camera of een andere acteur in de hoofdrol is iets wat velen bezighoudt. In het geval van The Phantom Menace, Attack of the Clones en Revenge of the Sith (de Star Wars-prequels) is dit geen ongebruikelijk voorval. Een tijdje terug ontdekten we al dat Ron Howard, Robert Zemeckis en Steven Spielberg de kans aan zich voorbij lieten gaan om plaats te nemen in de regiestoel - het zou te intimiderend zijn geweest. Nu heeft Leonardo DiCaprio in een interview weggeven dat hij in aanmerking kwam voor Anakin Skywalker.

"Ik heb daar inderdaad met George Lucas over gesproken. Maar ik voelde me niet klaar om die duik te nemen destijds," geeft de 41-jarige Amerikaan toe. Ook zou hij de positie van Robin in Batman Forever en Peter Parker in Sam Raimi's Spider-Man hebben afgeslagen, omdat hij zich niet voorbereid voelde. Het spelen van een superheld sluit hij echter niet uit. "Je weet maar nooit, je weet maar nooit. Die films worden beter en beter, wat betreft de complexe karakters. Ik heb er nog geen één gespeeld. Maar nee, ik heb nog niets uitgesloten."

In gesprek met de L.A. Times gaf de 34-jarige Hayden Christensen aan tevreden te zijn met zijn optreden als Skywalker, alhoewel het hem nadien een ongemakkelijk gevoel gaf. Hij kreeg het idee dat alle rollen opeens voor het oprapen lagen middels een presenteerblad. "Ik had het gevoel dat ik iets geweldigs in 'Star Wars' had gevonden dat mij allemaal kansen schonk en me een carrière gaf. Maar het voelde iets te gemakkelijk aan. Ik wilde niet door het leven gaan alsof ik meeliftte met het voorheen behaalde succes."

Wat volgde was Christensen die her en der kleinere rollen oppakte en gering werk volbracht, om zijn kwaliteiten als acteur te tonen. Zo meldt hij: "Je kan niet zomaar een jarenlange vakantie nemen en verwachten dat het niet je carrière beïnvloedt. Maar ik weet het niet: op een vreemde, zelfvernietigende manier vond ik dat wel aantrekkelijk. Een stemmetje in mijn hoofd zei: 'Als deze afgezonderde periode mijn carrière schaadt, dan zij het zo. Als ik later terugkeer en me weer naar de top kan knokken, dan voelt het misschien alsof ik 't heb verdiend.'"



NieuwsFilm

meest populair