Ontwerper Janty Yates over kostuums in 'Alien: Covenant'

Weinig typische astronautenpakken in de Prometheus-sequel.

Nu de opnames van Ridley Scotts Alien: Covenant bijna van start gaan, komen er steeds meer details vrij over de film. Zo weten we ondertussen dat de Prometheus-sequel gaat over het kolonieschip Covenant, waarvan Katherine Waterstons Daniels een bemanningslid is. Wanneer het schip land op een gevaarlijke, afgelegen planeet, komen ze erachter dat androïde David (Michael Fassbender), overlevende van de Prometheus-expeditie, de enige inwoner is van de planeet.

Tijdens een interview met Collider van afgelopen week, liet ook kostuumontwerper Janty Yates een en ander vrij over de nieuwe Alien-film en besprak met name de kostuums die we in de film zullen zien. Ook bevestigde ze dat Covenant zich ruim een decennium na Prometheus afspeelt:

''Alien: Covenant is niet echt een film vol met ruimtepakken. Er zijn twee verschillende ruimtepakken in de film, maar die spelen niet echt een belangrijke rol. We houden ons alleen aan de look van Prometheus wat betreft het personage van David, die een robot is. Hij draagt de restanten van zijn pak in Prometheus. We zijn nu zo'n tien jaar verder na de gebeurtenissen in die film.''

Yates, die Scotts vaste kostuumontwerper is sinds Gladiator, liet vallen dat Scott zelf de twee verschillende typen ruimtepakken in de film heeft gekozen, maar kon geen details geven over de mate waarin deze verschillen van de pakken in Prometheus. Alien: Covenant moet onze bioscopen bereiken in oktober 2017.



NieuwsFilm

meest populair