George Lucas uit forse kritiek op 'Star Wars: The Force Awakens'

George Lucas uit forse kritiek op 'Star Wars: The Force Awakens'

En Lucas noemt Walt Disney "witte slavendrijvers."

In 2012 zag George Lucas zich genoodzaakt om zijn filmmaatschappij LucasFilm van de hand te doen voor zo'n 4 miljard dollar. De nieuwe eigenaar werd de Walt Disney Company en ondertussen heeft de entertainmentreus de franchise een waanzinnig succesvolle herintroductie gegeven op het witte doek met de kaskraker Star Wars: The Force Awakens. Lucas blijkt echter weinig onder de indruk en uitte forse kritiek op de film en op Walt Disney.

Tijdens een interview met Charlie Rose liet Lucas zich voor het eerst echt uit over de film en de weg die Disney inslaat met zijn "kinderen". Lucas: "Ik verkocht ze aan de witte slavendrijvers die dit soort dingen oppakken, en..." Vervolgens lachte Lucas zijn opmerking weg. Zie onderstaande video:



In bovenstaande minuten geeft Lucas opnieuw aan dat Walt Disney iets zou gaan maken voor de fans en dat ze de betrokkenheid van Lucas niet op prijs stelden. Lucas wilde vooral iets doen met ruimteschepen en generaties, van zonen, vaders en grootvaders. Lucas besloot zich niet te bemoeien met de aanpak van Disney, aangezien hij dan alleen maar voor onrust zou gaan zorgen.

Ook ging Lucas in op de enorme veranderingen die Star Wars teweeg heeft gebracht in de filmindustrie. De steenrijke filmmaker vindt dat het er ook mindere kanten zitten aan het succes. Hij vindt dat er te overdreven en op een verkeerde manier gebruik is gemaakt van de vernieuwing die Star Wars bracht. "Er werden veel verschrikkelijke films over ruimteschepen gemaakt, waarbij een verhaal werd vergeten." Ook verwijt hij de grote maatschappijen dat deze weinig risico's nemen door in te zetten op aanpakken die bewezen zijn. Hiermee uit hij waarschijnlijk indirect kritiek op het feit dat J.J. Abrams' Star Wars: The Force Awakens fors leunt op de succesvolle elementen uit Lucas' zo geliefde originele trilogie:



Overigens heeft Lucas zijn excuses aangeboden voor zijn uitlatingen en noemde het een "zeer ongepaste analogie." Walt Disney lacht de opmerkingen van George Lucas waarschijnlijk ook weg. De investering van 4 miljard zal snel terugverdiend zijn. De film staat ondertussen op $1,3 miljard wereldwijd en de merchandiseverkopen zorgen voor verdere inkomsten. Er wordt zelfs verwacht dat The Force Awakens voorbij gaat aan de $2,8 miljard van Avatar.



NieuwsFilm

meest populair