Première Phone Booth uitgesteld door sluipschutter

De Amerikaanse première van de film Phone Booth is uitgesteld. De film waarin Kiefer Sutherland een verwarde sluipschutter speelt, doet te veel denken aan de schutter die de laatste week in de buurt van Washington zeven mensen heeft vermoord.

Dat meldde het showbizzvakblad Daily Variety vrijdag. De filmmaatschappij Twentieth Century Fox zoekt nog naar een andere datum voor de première. Oorspronkelijk zou de thriller op 15 november in de bioscopen gaan draaien.

Het is al de vierde keer in iets meer dan een jaar tijd dat de Amerikaanse filmindustrie de première van een film uitstelt omdat de inhoud teveel met de werkelijkheid overeenkomt. Vorige maand annuleerde Columbia Pictures nog het verschijnen van de ontvoeringsfilm Trapped wegens een ontvoeringszaak in de Verenigde Staten.

Na de aanslagen van 11 september op het World Trade Center vorig jaar werd de première van Collateral Damage verplaatst naar februari 2002. In die film speelt Arnold Schwarzenegger een brandweerman die wraak wil nemen op een terroristische organisatie voor de moord op zijn vrouw .

Disney stelde de start van Big Trouble uit omdat daarin scenes voorkomen over een vliegtuig met een verstopte bom aan boord.



NieuwsFilm

meest populair