Lichamen gevonden in tuin vermiste actrice Sian Blake

Lichamen gevonden in tuin vermiste actrice Sian Blake

De actrice en haar kinderen zijn sinds zondag 13 december 2015 vermist.

Sinds zondag 13 december 2015 zijn Sian Blake, een voormalig EastEnders-actrice, en haar twee kinderen vermist. Gisteren zijn er echter drie lichamen gevonden in de tuin van de vermiste actrice.

De lichamen zijn gevonden in de tuin van Sian Blake's huis in Erith (Zuid-Oost Londen), en zijn nog niet geïdentificeerd. De Britse politie is begonnen met een moordonderzoek en is op zoek naar meer informatie rond de partner van Sian, Arthur Simpson-Kent. Hij is de vader van haar twee zonen, de 8-jarige Zachary en de 4-jarige Amon, en is sinds 16 december niet meer gezien. Op die dag sprak hij nog met de politie over de vermissing van zijn vrouw en kinderen.

Detective Paul Monk van de Metropolitan Police liet gisteren het volgende weten: "In verband met een uitgebreid forensisch onderzoek zijn wij genoodzaakt om het huis van de familie grondig te onderzoeken. We hebben drie lichamen gevonden in de tuin van het huis in Erith. De lichamen zijn nog niet geïdentificeerd, maar we hebben de familie van Sian wel op de hoogte gebracht van onze bevindingen. Alle informatie die ons kan helpen met onze zoektocht naar Sian's partner, Arthur Simpson-Kent, is welkom. Als iemand informatie heeft over de verblijfplaats van Arthur of waar hij is geweest sinds 16 december, neem dan alstublieft contact met ons op."

Een buurvrouw van Sian Blake, die graag anoniem wenst te blijven, vertelde dat de ontdekking van de lichamen haar bang heeft gemaakt. "Ik zei haar altijd gedag," aldus de bange buurvrouw. "Ze was een gelukkige vrouw. Ik zag haar altijd in de tuin spelen met de kinderen. Ik zag de man nooit. Maar in november begon ze met het dragen van zonnebrillen en ze zei geen gedag meer. We vroegen ons af of ze werd mishandeld."

Een andere buurvrouw vertelde dat haar zoon een goede vriend was van de kinderen van Sian. "Na een tijd gebeurde er opeens niet zo heel veel meer in en rondom het huis. Sian ging vaak met de kinderen naar het park en vroeg ons dan mee, maar in het laatste halfjaar gebeurde dit niet meer." De buurvrouw heeft Sian Blake voor de laatste keer in oktober gezien. Ze ging toen op bezoek bij de actrice om te vragen of het goed met haar ging: "Ze was heel kwetsbaar. Ze vertelde dat ze naar het ziekenhuis was geweest en dat ze nog steeds bezig waren met diverse onderzoeken."

De buurvrouw heeft nooit gesproken met Arthur Simpson-Kent. "Hij zag eruit als een man die graag op zichzelf was. Hij verliet het huis nooit," aldus de vrouw.

Afgelopen zondag vond de politie de zilvere Renault Scenic van Sian in Bethnal Green (Oost-Londen). De politie was niet zeker waarom de auto in dit gebied was geparkeerd en wie het hierheen heeft gereden. Op maandag maakte de politie bekend dat de zaak verder zou worden behandeld als een moordonderzoek.

Er wordt vermoedt dat Arthur Simpson-Kent zich schuilhoudt bij familie in Ghana. Arthur heeft acht kinderen bij verschillende vrouwen. Een van die vrouwen heeft laten weten dat haar ex een gewelddadig verleden heeft. "Hij heeft zijn dochter mishandeld. Hij geeft niets om zijn kinderen."



NieuwsFilm

meest populair