Flashback Friday: 'Swing Time'

Flashback Friday: 'Swing Time'

Een van de leukste Ginger Rogers en Fred Astaire films.

Top Hat wordt vaak genoemd als de leukste Ginger Rogers en Fred Astaire film. Het jaar dat deze uitkwam, was het koppel op het hoogtepunt van hun populariteit en deze film is inderdaad schitterend van begin tot eind. Maar Swing Time, de film die een jaar later werd uitgebracht in 1936 doet voor Top Hat zeker niet onder.

Astaire speelt John 'Lucky' Garnett. Hij is een gokker, die ook werkt als danser. Wanneer zijn vriend hem misleidt, komt hij te laat op zijn eigen bruiloft. De vader van zijn verloofde wil dat John eerst iets doet voor hij nog een kans krijgt om met zijn dochter te trouwen. John moet $25.000 verdienen om zijn vastberadenheid te bewijzen.

John vertrekt naar New York City, vastbesloten om dit geld bij elkaar te sprokkelen. Dan ontmoet hij Penny. gespeeld door Rogers, die les geeft op een dansschool. Hij vindt haar meteen ontzettend leuk en probeert er nu juist alles aan te doen om te zorgen dat hij het geld niet bij elkaar weet te verdienen.

Het verhaaltje is, zoals gebruikelijk bij een Ginger 'n Fred, werkelijk flinterdun. Maar de film is van begin tot eind magisch, dankzij de chemie van de hoofdrolspelers, de energie in iedere scène, prachtige liedjes en geweldige dansen. Jerome Kern schreef de muziek voor deze film, waarvan drie nummers zijn populairste zouden worden uit zijn hele muzikale carrière. The Way You Look Tonight was daar een van. Dit won de Oscar voor beste nummer en was tevens de grootste muzikale hit van Astaire. De andere Kerns classics waren A Fine Romance en Pick Yourself Up. Het mooiste dansstuk is Never Gonna Dance, dat gezien wordt als misschien wel het mooiste dansnummer van Rogers en Astaire van al hun films.

Voor de liefhebbers dan nog een paar quotes:

NieuwsFilm

meest populair