Aaron Sorkin maakt regiedebuut met 'Molly’s Game'

Aaron Sorkin maakt regiedebuut met 'Molly’s Game'

Een film over exclusieve pokertoernooien voor de allerrijksten.

Volgens Deadline gaat Aaron Sorkin zijn regiedebuut maken. De schrijver van de scripts voor films als Steve Jobs, Moneyball en The Social Network zou volgens de website de regie op zich nemen van de boekverfilming Molly’s Game.

Sorkin werd eind 2014 al aangetrokken om een scenario te schrijven van de memoires van Molly Bloom, welke in juni 2014 in boekvorm verschenen.

Het boek gaat over Molly Bloom, opgegroeid in een kleine stad in Colorado. In haar jonge jaren wist ze maar niet uit de schaduw te treden van haar oudere broers en ze besloot een leven te leiden waarin ze alles kan worden wat ze wilt. En dit kreeg ze ook, meer zelfs dan ze had kunnen bedenken.

Ze startte met het organiseren van een exclusief pokertoernooi met een hoge inzet. Haar klanten werden bekende sterren als Leonardo DiCaprio en Ben Affleck tot politici en financiële titanen die zo krachtig waren dat ze markten konden beïnvloeden en hiermee historie schreven. Alles ging goed tot dat ze een tegenstander tegenkwam die ze niet te slim af kon zijn, ondanks dat ze de Amerikaanse overheid aan haar zijde had.

Het is een coming-of-age verhaal over een jong meisje die in de uiterste vorm de Amerikaanse droom najoeg. Het is een verhaal over hoe ze haar plek aan tafel kreeg en verloor en over alles wat ze leerde over poker, liefde en de stappen die een mens maakt in het leven.

Verdere details zijn voorlopig onbekend, al zullen Mark Gordon en Amy Pascal de film gaan produceren. Sorkin was ook de schrijver van de tv-series The West Wing en The Newsroom.



NieuwsFilm

meest populair