Leonardo DiCaprio over zijn passie voor films

Leonardo DiCaprio over zijn passie voor films

Als beroemdheid kan hij tevens niet klagen over zijn gebrekkige privéleven.

Met hartstocht werkt acteur Leonardo DiCaprio hard aan films. Het heeft hem dan ook voorheen tweemaal toe een Golden Globe opgeleverd, voor zijn optredens in The Aviator en The Wolf of Wall Street. Gisteren werden de gouden beeldjes voor de 73ste keer uitgereikt. Voor zijn werk aan The Revenant werd de 41-jarige Amerikaan ook beloond. In gesprek met Parade kwam naar voren waarom DiCaprio graag acteert en tevreden is met zijn privéleven.

"Het leven kan best monotoon worden. Met acteren leid je meerdere mensenlevens. Wanneer je een film maakt, reis je naar verschillende plaatsen om verscheidene culturen in je op te nemen en de realiteit van anderen te onderzoeken. Dat probeer je vervolgens te manifesteren met het beste van je vermogens. Het is ongelofelijk ontnuchterend. Dat is waarom ik van acteren hou. Films en documentaires kunnen mensen zo hervormen dat ze om andere dingen geven behalve hun eigen levens."

Gedurende zijn carrière heeft de naam DiCaprio veel aanzien verworven. Daardoor komt de man vaker in het nieuws en wordt hij sneller op straat ontdekt. Niet elke ster ziet dat zitten, DiCaprio zelf jammert er echter niet over. "Als ik wilde stoppen met acteren, dan had ik dat al lang geleden gedaan. Ik hou ervan om films te maken en ik voel me gelukkig en fortuinlijk om het te doen. Het is het absoluut waard om veel van mijn privéleven op te offeren. Ik denk dat geen enkele beroemdheid er echt aan kan wennen. Het is altijd onwerkelijk."

Daarnaast onthulde de acteur dat er mensen zijn met veel zwaardere banen en die ook geen privéleven bezitten. Hij wil zichzelf niet horen klagen over de tegenslagen van het bekend zijn, want als DiCaprio wil kan hij er meteen een eind aan breien. Omdat zijn carrière vruchten heeft afgeworpen tracht de beste man zowaar wat terug te doen, voor de planeet en de dieren.

"Van jongs af aan bezit ik een obsessie voor bedreigde en uitgestorven wezens die door de mens gedood worden. Op school werd ik door biologie op buitengewone wijze gedreven. Ik zei altijd dat ik een marinebioloog of acteur zou worden. Toen ik op dat laatstgenoemde gebied succesvol werd, zei ik: 'Nou, misschien kan ik ze dan steunen met evenveel passie en toewijding.' Ik realiseerde me hoe goed we het hebben, hoe destructief we zijn geworden en de beperkte aandacht die we aan de natuurlijke omgeving schenken. In veel opzichten is onze betrokkenheid bij milieubescherming een vorm van spiritualiteit. Hier zijn we, op dit hemelse moment op planeet Aarde, en zie hoe wij deze utopie behandelen en de andere levensvormen waar wij mee samenwonen. Het is betreurenswaardig."



NieuwsFilm

meest populair