Geen 'Mad Max' meer voor George Miller

Geen 'Mad Max' meer voor George Miller

Slecht nieuws voor de fans.

Het succes van Mad Max: Fury Road was onmiskenbaar. Aan de box office, bij recensenten en bij het publiek viel de film goed. Regisseur George Miller vertelde ook ideeën te hebben voor nog minstens twee vervolgen en ook hoofdrolspeler Tom Hardy bleek voor meerdere films getekend te hebben. Maar nu lijkt het erop dat George Miller er klaar mee is.

Waar hij eerder deze week nog vertelde graag rustig aan te willen doen, vertelde hij nu aan Page 6 er klaar mee te zijn. ”Ik maak geen ‘Mad Max’ films meer,” vertelde hij stellig. ”Het duurde een eeuwigheid voordat ’Fury Road’ af was. Als je er een per jaar doet, wordt dat als een sprong in het diepe beschouwd. Begin, stop, begin opnieuw. Ik heb in Australië opgenomen, in een veld vol wilde bloemen en platte rode aarde, waar het eeuwig regende. We moesten achttien maanden wachten en elke keer dat we terug gingen naar de Verenigde Staten duurde dat 27 uur. Het duurt een eeuwigheid om die ‘Mad Max’ films te maken. Ik ga er niet meer mee beginnen.”

Eigenlijk is het ook niet echt verbazingwekkend dat hij het niet meer ziet zitten. De productie begon begin jaren 2000, met een hoofdrol voor Mel Gibson. Problemen zorgden ervoor dat het project alsmaar uitgesteld werd en uiteindelijk kon de productie beginnen met Tom Hardy, maar nam die drie jaar in beslag. Miller lijkt er ook voor open te staan het project aan iemand anders over te dragen.

”Wat gebeurt er met Max na ‘Fury Road’? Wat gebeurde er voor ‘Fury Road’? Wat gebeurde er met de andere personages? Die verhalen zijn er – waarschijnlijk niet in de vorm van de volgende film, maar de film erna. Misschien maak ik er daar wel eentje van. We zullen zien. Zoals John Lennon zei, het leven is wat er gebeurt als je andere plannen maakt. Er zijn zoveel andere regisseurs. Mensen worden jonger en jonger regisseur. Ze krijgen een goed gevoel voor cinema, en dat gebeurt al erg vroeg. Er zijn veel hele goede regisseurs.”

Vorige week nog vertelde Miller op dit moment te werken aan een kleiner project dat minder uitdagingen zou bieden. ”Iets om wat minder uitgeput te raken,” vertelde hij toen, met de gedachte om daarna terug te keren naar de Mad Max-franchise. Nu lijken die plannen dus voorlopig terzijde geschoven te zijn voor Miller, al zou hij zomaar ooit terug kunnen keren. Anders is er de ruimte voor een nieuwe regisseur om het stokje over te nemen.



NieuwsFilm

meest populair