Vierde film dient als reboot 'Narnia'-franchise

Vierde film dient als reboot 'Narnia'-franchise

Geen personages uit de vorige films dus.

Het is al een tijd geleden dat we iets over The Chronicles of Narnia hoorden. Scenarist David Magee vertelde in juni vorig jaar nog een eerste versie van het script van The Silver Chair af te hebben. Dat is de vierde film in de franchise, maar nu lijkt het erop dat de boel een nieuwe richting in gaat slaan. Producent Mark Gordon vertelde dat de franchise nog leeft en een nieuwe richting in gaat slaan.

”We hopen de film snel te kunnen maken. We kijken er heel erg naar uit,” vertelde Gordon. Maar: het wordt een reboot. Het verhaal van het boek speelt zich af in de toekomst, lang na de gebeurtenissen in Voyage of the Dawn Treader. De oorspronkelijke cast wordt dan ook geheel terzijde geschoven in deze nieuwe film. ”Het wordt een geheel nieuwe franchise. Alles wordt origineel. Originele personages, nieuwe regisseurs en een complete nieuw team dat dit gaat maken.”

Met ”nieuwe personages” bedoelde Gordon dat het personages uit de Narnia-mythologie betreft die nog niet in de films te zien waren. Het zijn personages die ”uit de wereld” van Narnia komen. Dat de franchise een nieuwe richting krijgt is niet vreemd; The Mark Gordon Company en The C.S. Lewis Company hebben de rechten in 2013 overgenomen van The Walden Group. Destijds benadrukten ze al een nieuwe richting in te willen slaan.

Wanneer de film er komt is overigens nog altijd niet zeker.



NieuwsFilm

meest populair