Ridley Scott: ''Alien: Covenant wordt keihard''

Ridley Scott: ''Alien: Covenant wordt keihard''

De 'chestburster'-scene uit de eerste Alien-film is volgens de regisseur niks in vergelijking met een scene die hij gepland heeft voor het nieuwste deel.

Na een Golden Globe te hebben gewonnen voor The Martian (Best Motion Picture, Comedy or Musical), vertrekt Ridley Scott naar Australië om te beginnen aan de productie van Alien: Covenant. Tijdens een interview met Scott liet de oude rot weten dat hij zijn zinnen heeft gezegd op een ''harde R-rating''. Ook liet hij weten dat hij een scene in petto heeft die nog ''veel erger'' is dan de iconische chestburster-scene uit de eerste Alien-film. Scott liet daarnaast de volgende quote vallen:

''Ik herinner me nog altijd dat ik achter in een bioscoop zat tijdens een preview van Alien. Ik kon de film eigenlijk niet meer zien. Tot opeens de scene begon waarin John Hurt begon over te geven. Op dat moment besefte ik me hoe eng de film was. Ik had het gevoel dat ik te ver was gegaan omdat het zo extreem was. Dat wil ik dit jaar wederom doen, maar dan nog veel erger.''

Dee Prometheus-sequel gaat over het kolonieschip Covenant, waarvan Katherine Waterstons Daniels een bemanningslid is. Wanneer het schip landt op een gevaarlijke, afgelegen planeet, komen ze erachter dat androïde David (Michael Fassbender), overlevende van de Prometheus-expeditie, de enige inwoner is van de planeet.



NieuwsFilm

meest populair