J.K. Rowling gaf Alan Rickman geheime info over Sneep

J.K. Rowling gaf Alan Rickman geheime info over Sneep

Het hielp hem zijn karakter beter te begrijpen.

Alan Rickman heeft ooit eens gezegd dat J.K. Rowling hem "een klein beetje geheime informatie" heeft gegeven wat ervoor zou zorgen dat hij het karakter van Severus Sneep beter zou begrijpen. In de nasleep van het overlijden van Alan Rickman, liet J.K. Rowling weten wat ze precies aan Alan had verklapt.

"Ik vertelde hem wat er schuilde achter het woordje 'Always'," aldus J.K. Rowling op Twitter.

Alan moest dit weten toen hij Severus Sneep in de films begon te spelen. De eerste film kwam immers in 2001 uit, zes jaar voor het laatste Harry Potter-boek werd uitbracht. Op de filmset zorgde dat soms voor vreemde situaties. "Er waren momenten dat de regisseur zei wat Alan in een bepaalde scène moest doen, en dan antwoordde hij: 'Nee, dat kan ik niet. Ik weet wat er gaat gebeuren en jij niet'," aldus producer David Heyman.




Iedere Harry Potter-fan zal weten dat 'Always' het woord is dat Sneep gebruikt om zijn eeuwige liefde voor Lily Potter te beschrijven.



Vorige week is de acteur op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Alan Rickman was een zeer succesvol toneel- en filmacteur en kreeg tijdens zijn carrière een Golden Globe, een BAFTA Award en een Emmy Award.

NieuwsFilm

meest populair