'Kill the Messenger'-regisseur aan de slag met 'American Assassin'

'Kill the Messenger'-regisseur aan de slag met 'American Assassin'

Het allereerste verhaal over de kundige undercover CIA-agent Mitch Rapp.

Het is alweer een poos geleden dat we nieuws meekregen over de boekverfilming van American Assassin. Gunstige aankondigingen waren het niet: Chris Hemsworth had de hoofdrol aangeboden gekregen, maar sloeg deze af. Daarna werd het behoorlijk stilletjes rondom het project van wijlen schrijver Vince Flynn. Nu heeft Michael Cuesta, die ons o.a. Kill the Messenger schonk, de taak gekregen om plaats te nemen in de regiestoel.

Hij wordt door politici zowel afgekeurd als geprezen: CIA superagent Mitch Rapp. Hij was ooit eens een veelbelovende atleet aan de universiteit, zonder zorgen in zijn leven. Maar toen sloeg de Lockerbie-aanslag op 21 december 1988 toe. Rapp's vriendin sneuvelde tijdens de terroristische aanslag, waarbij 270 zielen omkwamen, en de enige emotie die hij voelde was razernij.

CIA-directeur/Koude Oorlog veteraan Thomas Stansfield moet zijn mensen voor de komende strijd klaarstomen: Islamitische terrorisme. Daarbij doet hij beroep op mensen die buiten de wet durven te treden. Rapp is één van hen, een man die niet op zoek is naar troost, maar simpele vergelding. Na een intense training van een half jaar mag Rapp zich op de vijand storten, wat hij zeer efficiënt en succesvol aanpakt. Naar mate de vijand bekend wordt met de reputatie van Rapp, beramen ze een plan om hem in de val te lokken. De CIA-agent zal alles uit de kast moeten trekken om het vege lijf te redden.

De serie van Vince Flynn over Mitch Rapp bestaat uit 14 delen, waarvan het laatste hoofdstuk door Kyle Mills is geschreven. American Assassin is technisch gezien het 11e schrijfwerk van Flynn, maar toont hoe Rapp in het gevaarlijke CIA-leven terecht komt. Flynn stierf in 2013. De laatste versie van het script is gepend door Edward Zwick en Marshall Herskovitz.



NieuwsFilm

meest populair