American Assassin (2017)

They took everything from him. Now he's taking it back.

Typisch stukje hersenloos Amerikaans spierballenvertoon met een vermakelijke wisselwerking tussen een broekie en een ervaren rot.
play

5,4 details

  • 112 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

American Assassin is het verhaal van de legendarische CIA agent Mitch Rapp. Lang voordat hij op terroristen begon te jagen, was Rapp een ervaren sporter en begaafd academicus. Toen sloeg het noodlot toe en werd hij geworven door een elite-eenheid van de Amerikaanse geheime dienst. Nadat hij zijn training heeft afgerond, waarin hem de vaardigheden om zowel in het binnen- als buitenland gevaarlijke vijanden te doden zijn aangeleerd, is hij een man herboren met maar één doel voor ogen: wraak.

Regie
Jeffrey Nachmanoff
Michael Cuesta
Cast
Bruce Willis, Michael Keaton, Scott Adkins, Dylan O'Brien, Taylor Kitsch, Sanaa Lathan, David Suchet, Navid Negahban, Evie Wray, Alaa Oumouzoune, Trevor White, Kamil Lemieszewski, Charlotte Vega, Yousef 'Joe' Sweid, Mohammed Bakri, Shahid Ahmed, Bentley Kalu, Michael Wildman, Joost Janssen, Jeff Davis, Christopher Webster, Adam Collins, Shiva Negar, Sydney White, Christopher Bomford, Kiera Bell, Göksun Çam, Nick Cavaliere, Simon Connolly, Buster Reeves.
Release
15.09.2017
Release NL
12.10.2017
Release DVD
23.01.2018

Filmtotaal Recensie

Regisseur: Michael Cuesta | Cast: Dylan O'Brien (Mitch Rapp), Michael Keaton (Stan Hurley), Sanaa Lathan (Irene Kennedy), Scott Adkins (Victor), Taylor Kitsch (Ghost), Shiva Negar (Annika), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2017

Maar liefst vijftien bestsellers verschenen er al rond geheim agent Mitch Rapp. Met zo'n trouwe lezersschare is een verfilming slechts een kwestie van tijd. Voor Rapps eerste avontuur op het witte doek werd logischerwijs gekozen voor chronologisch gezien het eerste deel uit de reeks: American Assassin. Dit pas later verschenen oorsprongsverhaal kan het beste omschreven worden als een soort kruising tussen de Jason Bourne-films en Marvels The Punisher. Nadat zijn vriendin tijdens hun vakantie op brute wijze om het leven komt bij een terroristische aanval, verandert Rapp in een wraaklustige eenling. Bij de CIA valt dit profiel blijkbaar prima in de smaak, aangezien Rapp binnen de kortste keren gerekruteerd wordt voor hun strijd tegen terrorisme.

Omdat er bij een succesvolle ontvangst nog veerien potentiële vervolgen klaarliggen, is het verstandig om als studio op een acteur te mikken die een eventuele franchise meerdere films zou kunnen dragen. Verscheidene doorgewinterde actiesterren - onder meer Chris Hemsworth, Gerard Butler en Colin Farrell - werden geopteerd, maar verrassend genoeg ging de jonge Dylan O'Brien er met de rol vandoor. Of de studio gezien zijn leeftijd hiermee alvast op de toekomst mikt, of dat de rest van de gegadigden er simpelweg niet zo'n trek in had, is onduidelijk, maar de keuze pakt verfrissend genoeg uit. O'Brien was tot dusver voornamelijk te zien in tienerproducties als The Maze Runner en Teen Wolf en moet zich als actieheld nog zien te bewijzen. Een welkome afwisseling dus, dat er voor een acteur in een dergelijke productie nog daadwerkelijk wat te behalen valt, daar waar een gepokte en gemazelde actiester enkel op zou komen dagen voor het loonstrookje.

alle artikelen (10)

American Assassin Nieuwsberichten