Quentin Tarantino over het "Quentin Tarantino Universe"

Quentin Tarantino over het "Quentin Tarantino Universe"

Na acht films verklaart hij de relatie tussen films als Kill Bill en Pulp Fiction.

Voor wie de films van filmmaker Quentin Tarantino met enige aandacht volgt weet dat deze een en andere gemeen met elkaar hebben, vooral de personages. Tegenover The Project sprak Tarantino over de verbanden tussen zijn films, ondertussen onofficieel bestempeld tot het "Quentin Tarantino Universe."

"Eigenlijk zijn er twee verschillende universa. Er is het 'echter dan echt-universum' en al de personages die daarin wonen. En dan is er een 'filmuniversum' en From Dusk Till Dawn en Kill Bill spelen zich af in dit speciale filmuniversum. In feite is het zo dat als personages uit Reservoir Dogs en Pulp Fiction naar de bioscoop gaan, dan kijken ze naar Kill Bill en From Dusk Till Dawn."

Dit zou zo ongeveer betekenen dat als er een relatie te vinden is tussen personages uit de QT-films, dan zouden de films zich afspelen in de echte wereld. Zo zijn er heel wat connecties te vinden tussen Reservoir Dogs en Pulp Fiction. Bijvoorbeeld, Vic Vega / Mr. Blonde (Michael Madsen) en Vincent Vega (John Travolta) zijn broers. Films die geen relatie hebben tot andere QT-films zouden dan in het filmuniversum thuishoren.

Kun jij ontcijferen welke films uit het "Quentin Tarantino Universe" vallen onder het 'echter dan echt-universum' of het 'filmuniversum'? Dit is gelijk het juiste moment waarop ware Tarantino-fans opstaan! Speelt bijvoorbeeld Taratino's huidige film The Hateful Eight zich af in de echte wereld, of niet?



NieuwsFilm

meest populair