Leonardo DiCaprio ziet rol als Vladimir Poetin wel zitten

Leonardo DiCaprio ziet rol als Vladimir Poetin wel zitten

En zal de acteur ooit nog als filmregisseur aan de bak gaan?

In gesprek met een Duitse zondagskrant onthulde Leonardo DiCaprio dat hij graag de Russische President Vladimir Poetin op het witte doek zou willen spelen. "Dat zou heel, heel erg interessant zijn. Dat zou ik geweldig vinden," zo vertelde de acteur die twee Russische grootouders heeft. Ook andere leiders uit het Russische verleden zijn aantrekkelijk. "Lenin zou ook een interessante rol zijn, inderdaad. Hetzelfde geldt voor Grigori Raspoetin. Ik vind dat er meer films moeten zijn over de geschiedenis van Rusland. Ze hebben vele verhalen die zich kunnen meten met het werk van Shakespeare. Voor een acteur is dat ontzettend opwindend."

De 41-jarige Amerikaan kwam op bezoek bij Poetin in 2010. Ze spraken destijds over het beschermen van de Siberische tijger. DiCaprio legde toen uit: "Mijn stichting heeft aan diverse projecten financiële steun geleverd die deze grote katten willen preserveren. Poetin en ik hebben het alleen maar over deze prachtige dieren gehad, niet over politieke zaken."

DiCaprio won onlangs de Golden Globe voor Beste Acteur met zijn optreden in The Revenant. De Oscars hebben hem ook beloond met een nominatie. Als het aan de acteur ligt houdt hij het enkel bij acteren, ondanks dat er mensen zijn die interesse in hem hebben getoond als filmmaker. Zelf ziet hij dat niet per se zitten.

"Ik ben zo gezegend dat ik met enkele grote filmmakers heb mogen werken, dat ik waarschijnlijk vervloekt ben om zelf aan de slag te gaan als regisseur. Ik denk niet dat ik zou kunnen rivaliseren met de films die ik heb gezien. Er zijn zoveel factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een film maakt. Ik heb geen idee hoe ze het doen." De acteur gaf eveneens aan het te berouwen dat hij niet bij regisseurs zoals Martin Scorsese en Alejandro G. Iñárritu afkeek, simpelweg omdat hij op de set enkel zorg besteedt aan zijn eigen taak.



NieuwsFilm

meest populair