Eerste films Holland Animation Film Festival bekend

Eerste films Holland Animation Film Festival bekend

Onder meer de nieuwe film van Igor Kovalyov zal hier in première gaan.

Over twee maanden barst het Holland Animation Film Festival weer los in Utrecht. De eerste films van het programma zijn bekend gemaakt, waaronder een aantal films die mee zullen doen in de competitie en een titel uit de internationale competitie voor shorts.

De Japanse film Miss Hokusai zal meedoen in de Competitie feature films 2016. Katsushika Hokusai is een beroemde Japanse kunstenaar en Miss Hokusai is een bewerking van de graphic novel Sarusuberi, dat zich richt op het onbekende verhaal van Hokusai’s dochter. Regisseur Keiichi Hara creëerde hiermee een levendig portret van een vrijmoedige jonge vrouw in het Tokio van de 19de eeuw.

De tweede titel die bekend is gemaakt van de Competitie feature films 2016 vormt het Amerikaanse NUTS! De filmmaakster Penny Lane vertelt hierin het verhaal van de beruchte Amerikaanse arts John Romulus Brinkley. De derde competitietitel vormt Little from the Fish Shop van de Tsjechische regisseur Jan Balej. De Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen krijgt een hedendaagse draai in deze poppenanimatie.

Regisseur Raul Garcia maakte met Extraordinary Tales, de vierde film die werd toegevoegd aan de Competitie feature films 2016, een macabere bloemlezing uit de beroemde verhalen van ‘gothic’ schrijver en dichter Edgar Allan Poe. De film bestaat uit vijf verhalen, ieder in een andere, unieke animatiestijl en wordt voorgedragen door meestervertellers als Sir Christopher Lee (een van zijn laatste rollen), Poe-verfilmer Roger Corman, regisseur Guillermo del Toro en Bela ‘Dracula’ Lugosi.

De nieuwe film van Russische filmmaker Igor Kovalyov genaamd Before Love is geselecteerd voor het Competitie Shorts 2016. Dit hartverscheurende verhaal begint met een bouwvakker die vanaf zijn steigers een jonge vrouw observeert die op haar beurt een man begluurt.

HAFF vindt plaats van woensdag 16 t/m zondag 20 maart 2016.



NieuwsFilm

meest populair