Algemeen

Zack Snyder belooft bevredigend gevecht 'Batman v Superman'

En gaat nog eens in op de kritiek op Man of Steel.

door Jim Pedd om 18:15 in Algemeen
In een interview met het tijdschrift Famous Monsters of Filmland sprak regisseur Zack Snyder nog eens over de kritiek op Man of Steel. Daarnaast ging hij in op de grote strijd tussen Batman (Ben Affleck) en Superman (Henry Cavill) in Dawn of Justice. Maar eerst de kritiek: Velen vonden de grote vernietiging in Man of Steel teveel van het goede. Snyder blijft daar echter achter staan.

”Want voor mij, en dat heb ik altijd gezegd toen ik werkte aan Watchmen, en misschien is het overgebleven door een Watchmen-achtig filosofisch ding, moeten er gevolgen klampen aan de interactie van superhelden met de Aarde. En dat was hoe we Man of Steel benaderden. Ik wilde een groot gevolg laten klampen aan de aankomst van Superman op Aarde. Natuurlijk maakt Batman v Superman op allerhande manieren gebruik van het ‘waarom’ van die vernietiging.”

De grote uitdaging was in dit geval hoe Batman op een realistische manier zou kunnen vechten tegen Superman. ”De ontdekking van het verhaal is dat Batman tegen Superman vecht. Beweeg je superheldenstukken zo dat het kan. En dat het op een bijzondere en interessante manier kan gebeuren. Het is gewoon erg bevredigend en leuk om te kijken naar deze twee mythologische personages en een manier te zoeken die hen toestaat een conflict uit te vechten op een filosofisch bevredigende manier, maar ook op een manier die fysiek echt kan.”

Hoe dat kan gaan we snel beleven. Batman v Superman gaat op 24 maart in première.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Helemaal met hem eens.

Ben ook heel erg blij dat Snyder ook veel IMAX heeft gebruikt!

Laat deze film maar komen 8-)

Masterbrain

Avatar

Jazeker batman v superman dat wordt een mooi gevecht, maar weet het niet zo zeker met de film in het geheel, want het is nog altijd gissen met wie nou de villain is in de film.

Eerst zeiden ze dat het lex luthor was en dan Doomsday en nu zeggen ze dat er nog een groter bedreiging is dan die twee en dat ze de main villain nog geheim houden.

Kom op zeg hoeveel villains wil je nou nog in proppen, het is geen spiderman 3.

benjamin

Avatar

Het zou wel vrij belachelijk zijn als de regisseur ons een niet al te bevredigend gevecht zou beloven.

ridjieddo

Avatar

benjamin "Het zou wel vrij belachelijk zijn als de regisseur ons een niet al te bevredigend gevecht zou beloven."


+1

Bovendien beginnen zo langzamerhand Snyder's teksten over mythologie en filosofie me nu wel de keel uit te hangen.

Steve-O

Avatar


Minimaal een halfuur moet wel te doen zijn denk ik zo. We weten helaas nog steeds niet hoeveel IMAX Snyder precies heeft gebruikt, we weten wel dat deze scenes met IMAX zijn opgenomen: De moord op Bruce' ouders, Batman's nachtmerrie, het grote gevecht tussen Batman en Superman en de drie helden bij elkaar wat waarschijnlijk betekent dat het hele gevecht tegen Doomsday in IMAX is. Ik vind dat al best wat, al helemaal omdat er veel VFX aan te pas komen en die moeten dan in een hogere resolutie gemaakt worden om de kwaliteit van de IMAX camera's aan te kunnen. Ik hoop dat de hele film trouwens in 4K is afgemaakt, maar de 3D kan dat in de weg zitten.

Wat betreft de "IMAX" camera's die de Russos gaan gebruiken voor de Infinity War films, dat zijn slechts opgevoerde Alexa 65 camera's. Al zal het me niks verbazen als de beeldverhouding alsnog 1.44 is, zoals bij echte IMAX, ze gaan immers wel een samenwerking aan. De Russos wilde niet in 3D filmen, want zo'n digitale IMAX camera bestaat namelijk al (heeft Bay gebruikt voor Transformers 4). Het is wel een hele onderneming om twee films compleet met die camera's op te nemen. Een hoge digitale kwaliteit schept een ander beeld dan hoge film kwaliteit. Ik zie vooral onheil voor de mensen van de VFX bedrijven.. Het is namelijk zo dat de afgelopen paar MCU films bomvol met VFX shots zitten, allemaal zo'n beetje boven de 2000 al dan niet boven de 2500 (Age of Ultron maar liefst 3000...) dus die mensen gaan het nog zwaar krijgen. Niet alleen omdat het zo ongelofelijk veel werk is maar vanwege het feit dat alle VFX shots op een idioot hoge resolutie gemaakt moeten worden wat gewoon veel tijd kost. Tot op heden krijgen ze niet bijzonder veel tijd om hun films af te maken dus dat gaat nog krap worden voor de Infinity War films.

Snyder heeft dus 15/70mm IMAX camera's gebruikt wat tot zover nog ongeëvenaard blijft. Ik ben heel verheugd dat hij het in ieder geval voor een paar grote en belangrijke scenes heeft gebruikt. Ik denk dat de IMAX scenes heel indrukwekkend gaan worden. Al helemaal met Snyder's regie en Fong's cinematografie. Nu nog hopen dat Ayer ook IMAX heeft gebruikt voor Suicide Squad ;). Voor Justice League zal Snyder zeker ook weer IMAX gaan gebruiken, hopelijk zoveel als maar kan :E

Decepticon

Avatar

Steve-O "Niet alleen omdat het zo ongelofelijk veel werk is maar vanwege het feit dat alle VFX shots op een idioot hoge resolutie gemaakt moeten worden wat gewoon veel tijd kost. Tot op heden krijgen ze niet bijzonder veel tijd om hun films af te maken dus dat gaat nog krap worden voor de Infinity War films.

Voor Justice League zal Snyder zeker ook weer IMAX gaan gebruiken, hopelijk zoveel als maar kan :E"
Dat klopt, daarom beginnen de Russo's dit jaar al met filmen van de Infinity War tweeluik, niet alleen Part 1, maar ook delen van Part 2. Terwijl Part 1 pas in mei 2018 uitkomt.
En al filmen ze 'slechts' met de Arri Alexa 65, het is en blijft een Imax topcamera.

Ik ben benieuwd of Snyder de Justice League films dan ook helemaal met Imax gaat filmen. Zou wel gaaf zijn.

Jammer dat we steeds dezelfde comments van Snyder moeten lezen, maar dat is natuurlijk omdat de media graag nieuws wil rondom de film, maar Snyder eigenlijk niks meer wil zeggen/vrijgeven over de film en iedereen de film wil laten ervaren.

Steve-O

Avatar

Decepticon "Dat klopt, daarom beginnen de Russo's dit jaar al met filmen van de Infinity War tweeluik, niet alleen Part 1, maar ook delen van Part 2. Terwijl Part 1 pas in mei 2018 uitkomt.

Jammer dat we steeds dezelfde comments van Snyder moeten lezen, maar dat is natuurlijk omdat de media graag nieuws wil rondom de film, maar Snyder eigenlijk niks meer wil zeggen/vrijgeven over de film en iedereen de film wil laten ervaren."
Ze gaan pas in de herfst beginnen met Infinity War, negen maanden filmen. Wat betekent dat ze pas ergens in zomer 2017 klaar zijn met alle opnames (eventuele reshoots nog daargelaten..) En Part 1 moet dan al begin mei 2018 uitkomen. Ik denk dat de post-productie van Part 1 dan wat krapper gaat worden dan die van Part 2, simpelweg omdat er ook al een hoop moet gebeuren aan Part 2. Stel dat het overgrote deel van Part 1 klaar is binnen een halfjaar dan hebben ze grofweg een jaar om de film af te maken. Net zoals ze telkens bij hun andere films hebben, zoals voorheen nog Age of Ultron en nu Civil War... Dat blijft toch net aan voor zulke grote films. De VFX in Age of Ultron waren ook lang niet zo goed als ze hadden kunnen zijn.

Decepticon "En al filmen ze 'slechts' met de Arri Alexa 65, het is en blijft een Imax topcamera."
Dan heb je me toch verkeerd begrepen. Het is slechts een geüpgraded Alexa 65, het is en blijft geen IMAX topcamera.

Decepticon "Ik ben benieuwd of Snyder de Justice League films dan ook helemaal met Imax gaat filmen. Zou wel gaaf zijn."
Ik denk dat het een hele onderneming gaat worden om Justice League met 15/70mm IMAX te filmen. De film camera's maken namelijk enorm veel lawaai en zijn behoorlijk groot. Dialogen moeten dan altijd opnieuw gedaan worden met ADR. Alhoewel dit niet iets uniek is, blijft het wel lastig. Als Snyder dan zoveel mogelijk met IMAX wil filmen dan zou hij dat op dezelfde manier moeten doen als Nolan gaat doen met Dunkirk. Namelijk de IMAX voor het spektakel gebruiken (en enige dialoog scenes naar keuze) en de rest met 65mm. Het feit dat Nolan dit dus al gaat doen van de lente/zomer verkleint denk ik de kans voor Snyder om dit ook te doen met Justice League Part 1. IMAX camera's en 65mm zijn helaas niet in overvloed beschikbaar (in ieder geval niet de IMAX camera's), niet te vergeten dat het ook van locaties afhangt en dergelijke.

Het zou fantastisch zijn als het Snyder lukt om JL1 met IMAX en 65mm te filmen, maar ik schat de kans niet heel hoog in.

Ed Crane

Avatar

You tell 'em, Snyder!

Ed Crane

Avatar

Masterbrain "Jazeker batman v superman dat wordt een mooi gevecht, maar weet het niet zo zeker met de film in het geheel, want het is nog altijd gissen met wie nou de villain is in de film.

Eerst zeiden ze dat het lex luthor was en dan Doomsday en nu zeggen ze dat er nog een groter bedreiging is dan die twee en dat ze de main villain nog geheim houden.

Kom op zeg hoeveel villains wil je nou nog in proppen, het is geen spiderman 3."


:Z

Kamajiisama

Avatar

Batman ; Tell me do you Bleed...., you Will !!!
Alfred ; Sir...If it Bleeds , we can Kill it !!
Superman ; KAMEHHAAMMEEHAAAAAAAAA......!!

Vanaf 24 Maart kunnen wij het allemaal aanschouwen en onze mening geven , we'll see Snyder!!:} :E

NieuwsFilm

meest populair