Zack Snyder belooft bevredigend gevecht 'Batman v Superman'

Zack Snyder belooft bevredigend gevecht 'Batman v Superman'

En gaat nog eens in op de kritiek op Man of Steel.

In een interview met het tijdschrift Famous Monsters of Filmland sprak regisseur Zack Snyder nog eens over de kritiek op Man of Steel. Daarnaast ging hij in op de grote strijd tussen Batman (Ben Affleck) en Superman (Henry Cavill) in Dawn of Justice. Maar eerst de kritiek: Velen vonden de grote vernietiging in Man of Steel teveel van het goede. Snyder blijft daar echter achter staan.

”Want voor mij, en dat heb ik altijd gezegd toen ik werkte aan Watchmen, en misschien is het overgebleven door een Watchmen-achtig filosofisch ding, moeten er gevolgen klampen aan de interactie van superhelden met de Aarde. En dat was hoe we Man of Steel benaderden. Ik wilde een groot gevolg laten klampen aan de aankomst van Superman op Aarde. Natuurlijk maakt Batman v Superman op allerhande manieren gebruik van het ‘waarom’ van die vernietiging.”

De grote uitdaging was in dit geval hoe Batman op een realistische manier zou kunnen vechten tegen Superman. ”De ontdekking van het verhaal is dat Batman tegen Superman vecht. Beweeg je superheldenstukken zo dat het kan. En dat het op een bijzondere en interessante manier kan gebeuren. Het is gewoon erg bevredigend en leuk om te kijken naar deze twee mythologische personages en een manier te zoeken die hen toestaat een conflict uit te vechten op een filosofisch bevredigende manier, maar ook op een manier die fysiek echt kan.”

Hoe dat kan gaan we snel beleven. Batman v Superman gaat op 24 maart in première.



NieuwsFilm

meest populair