Blu-Ray Review: Schone Handen

Basic uitgave voor deze goede poging tot een Nederlandse misdaadthriller.

Bram de Groot 23 januari 2016 16:21 in Blu-ray


Regie: Tjebbo Penning | Cast: Jeroen van Koningsbrugge (Eddie), Thekla Reuten (Sylvia), Teun Kuilboer (Charlie), Angela Schijf (Chantal), Bente Fokkens (Daphne), Nino den Brave (Yuri), Cees Geel (Brandsma), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: 3 september 2015 | FilmTotaal recensie: Schone Handen

Onlangs plaatsten we de Blu-ray review van de boekverfilming De Reünie met onder meer Thekla Reuten. De actrice was afgelopen jaar ook te zien in een heel andere boekverfilming, namelijk Schone Handen. De film van Tjebbo Penning (Great Kills Road) is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2007 van René Appel. Naast Reuten had ook grappenmaker Jeroen van Koningsbrugge een stevige rol.

Met een opbrengst van ruim $1 miljoen en een vooral goed ontvangst bij het publiek mag de film zich ook zeker een succesje noemen. En gelukkig maar, aangezien Schone Handen een prima poging is om een spannende Nederlandse misdaadthriller neer te zetten, met daarin een zeer aardige rollen van de bekendste namen. Onlangs bracht Dutch FilmWorks de film uit op Blu-ray.

Synopsis

Sylvia heeft te lang weggekeken als de bloeiende drugshandel van haar man Eddie aan bod kwam. Als alles fout dreigt te lopen probeert Sylvia haar jonge kinderen te beschermen en het misdaadmilieu te ontvluchten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Eddie zal nergens voor terugdeinzen om haar binnen de ‘familie’ te houden.


Waardering

Op MovieMeter staat Schone Handen op een nette 3,20. De IMDb noteert een 6,2 na 280 stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de Nederlandse misdaadthriller met een 6,5 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles kwam tot 2 sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

Heerlijke film voor een middagje amusement. Natuurlijk allemaal voorspelbaar, maar noems eens één film uit dit genre waar dat niet zo is. Toch zat er spanning in, humor... - Fakfilm

Box Office

Het productiebudget van Schone Handen is onbekend. Wel wordt via de website van het Nederlands Filmfonds duidelijk dat de film in totaal een bijdrage heeft toegewezen gekregen van ruim 8 ton. Aan de Nederlandse bioscoopkassa wist de misdaadfilm een redelijke €1,1 miljoen op te halen. De film draaide zo'n zeven weken op het witte doek.Film: Schone Handen | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Nederlands DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Extra's: geen | EAN: 8715664117064 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Schone Handen zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor eerdere filmposter.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze uitgave van Dutch FilmWorks is doorgaans goed. De kleuren spatten van het scherm en de scherpte is duidelijk aanwezig. Ook in de meer donkere scènes blijven details goed zichtbaar en er is geen of minimale ruis aanwezig. De DTS-HD surround geluidstrack is regelmatig aanwezig door de muzikale ondersteuning. Logischerwijs is de dialoog prima te volgen. Nette schijf!

Bonusmateriaal

Jammer goenoeg vond Dutch FilmWorks het niet nodig om wat extra's toe te voegen aan de schijf. En dat is uiteraard jammer. Een reeks interviews met wat beelden van achter de schermen had zeker niet misstaan. Het enige wat een 'extra' genoemd mag worden zijn de trailers van Popoz, The Program en De Suprise.

Vermakelijke Nederlandse misdaadfilm, op een basic Blu-ray uitgave

Met Schone Handen is er zeker getracht een knappe Nederlandse misdaadfilm neer te zetten. Met voldoende spanning en prima rollen van Jeroen van Koningsbrugge en Thekla Reuten biedt de film genoeg vermaak. De Blu-ray van Schone Handen wordt door Dutch FilmWorks bijzonder kaal opgeleverd, met een net beeld, maar zonder enig bonusmateriaal. Jammer. Hieronder een blik achter de schermen:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm